Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Diszpécserszolgálat és kistérségi KEF
Diszpécserszolgálat és kistérségi KEF Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 03.

A Társulási Tanács csütörtöki döntése alapján megállapodás készül az Országos Mentőszolgálattal a központi orvosi ügyelet diszpécserszolgálatának működtetésére. - kaptuk a hírt a Társulási Tanács munkatársaitól, akik elmondták: A kistérségi orvosi ügyeleti ellátás az államilag támogatott rendszer legmagasabb szakmai szintjére kerül. A szolgáltatás a jelenleginél is szervezettebb lesz és magasabb összegű finanszírozásban részesülhet. Az új rendszer kialakításával kapcsolatos változásokról a lakosság időben, megfelelő tájékoztatást kap.

 

A Társulás létrehozta a Kistérségi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot, ami a kistérségi településekre vonatkozóan dolgoz ki intézkedési tervet a kábítószer-fogyasztás visszaszorítására és segíti végrehajtásukat. A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás csütörtöki ülésén elfogadták a Beszédjavító Intézet beszámolóját az elmúlt tanévben végzett logopédiai tevékenyégről.

A szakmai szervezet több mint három éve működik kistérségi feladatokat ellátó intézetként. Munkájuk sikerét egyrészt szakmai elismerések mutatják (másik kiküldött közlemény az intézet igazgatójának kitüntetéséről), másrészt az ellátottak kimutatható fejlődése, illetve az ellátásra szorulók egyre eredményesebb felkutatása jellemzi.

A Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ ez év eleje óta folytatott tevékenységéről számolt be. Mint elhangzott, dinamikusan növekedett mind az ellátási terület, mind a tevékenységi kör, mind pedig az ellátottak száma. A mennyiségi növekedés a minőség érzékelhető javulásával járt együtt a munkavégzésben.

Az intézmény bővülő feladatai azonban indokolttá teszik a működési körülmények javítását. Az elkövetkező időszakban megkeresik a megoldást, hogy megfelelőbb elhelyezést kapjon a Központ.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >