Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vidi: ex-PSG szűrő az új igazolás, Kojnok megy, Hangya távozhat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. június 23.
Spandler után megvan a Fehérvár FC második nyári igazolása: a tavasz óta célkeresztben lévő korábbi francia utánpótlás-válogatott, volt PSG-középpályás, Franck Bambock két évre szóló szerződést írt alá a piros-kék alakulathoz.

 

A 28 éves, kameruni származás, francia védekező középpályás a párizsi évei után (2014 nyarán pályára lépett a PSG-Vidi edzőmeccsen is, amelyet a párizsiak nyertek meg Ausztriában 5-3-ra) játszott Hollandiában, Spanyolországban, Izraelben és Portugáliában is, azaz komoly nemzetközi tapasztalata van, ugyanakkor ki kell emelni, hogy ő védekező-szűrő középpályás, mint Pinto, Christensen és Flores, azaz nem a nagyon vékony támadószekciót erősíti.

Jelenleg nagyjából ott tart a Vidi, mint télen, hogy jönnek a védők és védekező középpályások, miközben a támadósor egyre gyengébb. Égetően fontos volna, hogy Juhász Roland sportigazgató és társai ne hátrafelé nézegessenek a továbbiakban, hanem előre. Hátra már „csak” egy stabil, jó kapus igazolása szükségszerű, de a védő- és középpályássor létszámában és nagyjából minőségében is rendben van.

Még akkor is, ha a védelem tartaléksorából Kojnok Zsolt Mezőkövesdre igazolt, s a legújabb hírek szerint Heister után a bal oldalról szintén újabb játékos, a magyar válogatott Hangya Szilveszter is távozni készül, mivel az Újpest erősen csábítja és közel a bejelentés az átigazolásáról…

Továbbra is az az alap, hogy legyen egy valóban megbízható, jó kapusa, egy jó szervező, irányító középpályása, valamint néhány minőségi támadója a Vidinek. Ezek nélkül nagy optimizmusra nincs ok. Remélhetőleg a következő igazolási hírek már ezeken a posztokon szereplő spílerekről szólnak majd, nem újabb „rendkívül szükséges” védők és szűrők igazolásáról.

Úgy tudjuk, hogy valóban folynak is tárgyalások a felsorolt posztok megerősítéséről, több fiatal és néhány rutinosabb, ismert játékossal egyaránt tárgyal a klub, ám a Vidi lehetőleg lejárt szerződésű, ingyen vagy olcsón megszerezhető játékosokban gondolkodik a takarékosság jegyében, illetve néhány kiszemelt esetében az szintén problémát jelent, hogy van irántuk más kluboktól is érdeklődés és nem mindegyik játékosnál a Vidi az első számú prioritás.

Akárhogy is lesz, a következő napokban egyre több bejelentés várható.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >