Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az MSZP-s csúsztatásokról...
Az MSZP-s csúsztatásokról... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 03.

Image„Az egyik szemünk sírt, a másik pedig nevetett, amikor a Knizse Gyula által elmondottakat meghallottuk.” – kezdte ma délelőtti sajtótájékoztóját Orosz István – „Sírt, mert a hallottak több csúsztatást tartalmaztak, vagy éppen Knizse Gyula tájékozatlanságra utaltak. És nevetett is, mert végre egy szocialista politikusban felébredt az aggódás a kisvállalkozókért, akikért az MSZP eddig szinte semmit, ellenük viszont annál többet tett. Reméljük, hogy ez nem csupán pótcselekvés, hanem az érdemi munka kicsit csetlő-botló kezdete.”

 

A Fidesz Székesfehérvári Szervezetének alelnök emlékeztetetett a következőkre:

1. A szocialista Warvasovszky Tihamér 1998 óta, míg az MSZP 2002 óta irányítja Székesfehérvárt. Lett volna tehát idejük a székesfehérvári kisvállalkozók segítésére. Ha volt is ilyen szándék, a döntéseik másról szóltak.

2. Knizse Gyula pontosan tudja, hogy az Áfa-emelésről nem a székesfehérvári Fidesz, hanem a Bajnai Gordon vezette MSZP kormány döntött. Az Áfa emelés hatásait ne a Fideszen, hanem az adócsomagot beterjesztő Bajnai Gordonon, az annak sürgős tárgyalását támogató Warvasovszky Tihaméron, valamint az adócsomagot teljes egészében megszavazó Molnár Alberton kérje számon.

Image
Fotó: Temesvári Márta

3. Az általa kifogásolt közbeszerzések ügyében a Fidesz reméli, hogy 20-30 %-kal alacsonyabb áron dolgoznak majd a cégek, mint ahogy a szocialisták ezeket a munkákat három évvel ezelőtt megrendelték, nagy arányban nem székesfehérvári, hanem budapesti cégektől…

4. A Fidesz hónapokkal ezelőtt megfogalmazott egy javaslatcsomagot a kisvállalkozások támogatása érdekében, sajnos erre se Warvasovszky Tihamér, se az MSZP érdemben nem válaszolt, saját javaslatokkal pedig nem állt elő. Knizse Gyula iparűzési adójavaslatát a Fidesz már akkor megfogalmazta, sajnos a szocialisták eddig azt nem támogatták, viszont az iparűzési adó beszedésének jogát Warvasovszky Tihamér támogatásával elvették Székesfehérvártól…

5. Székesfehérvárt az MSZP vezeti, a város polgármestere szocialista, Knizse Gyula pedig a város gazdasági tanácsnoka.

„Az MSZP ne sajtótájékoztatókat tartson tehát, hanem dolgozzon.” – mondta Orosz István – „Készítsen előterjesztéseket a kisvállalkozók helyzetének javítása érdekében és ha azok szakmailag jók, akkor az ellenzékben politizáló Fidesz azokat támogatni fogja.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >