Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Női kosárlabda Eb: a franciáké a bronz, válogatottunk a 4. helyen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. június 26.
82-68-ra kikapott Franciaországtól a bronzmeccsen, így a 4. helyen végzett a szlovéniai Európa-bajnokságon a magyar női kosárlabda-válogatott. Székely Norbert együttese 7-3-mal kezdett, aztán olyan lefagyást produkált, ami szinte páratlan: a 3. perctől a második harmad 2. percéig egyetlen pontot dobott, így 31-8-ra megléptek a gall hölgyek, akik ezzel tulajdonképpen el is döntötték az éremcsatát.

 

Ezt követően becsülettel kapartak lányaink, a véghajrában még 10 pont alá is „benéztek”, de igazán közel nem tudtak férkőzni a franciákhoz, akik teljesen megérdemelten vitték haza a bronzérmet fiatal csapatukkal.

A magyar hölgyekett is megilleti egy erőteljes kalapemelés, hiszen már azzal elégedett lett volna bárki előzetesen, ha a csoportjából továbbjut. Az elődöntős szereplés csak hab volt a tortán.

Az Európa-bajnok végül története során először Belgium lett (sőt a döntőbe is először jutott be), miután a szinte végig vezető spanyolok ellen az utolsó 3 percben fordított és győzött 64-58-ra, úgy, hogy a fináléban mindössze négy játékosa szerzett pontot!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >