Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Szupersztárok Székesfehérváron – idén is kiváló atléták érkeznek a Gyulai István Memorialra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. július 07.
Újra a világ élvonalába tartozó atléták érkeznek a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra július 18-án, kedden. Az eseménynek idén is a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központ ad otthont. A nézőket 2023-ban is olimpiai, világ- és Európa-bajnokok kápráztatják el a színvonalas versenyen. Felvezetésként a hétvégén két helyszínen, a Zichy Ligetben és a Városház téren is megrendezik az Atléta vagyok! gyermekprogramot, ahol a résztvevők játékos feladatokkal ismerhetik meg az atlétikát.

 

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj évről évre a világ élvonalába tartozó atlétákat hozza el Székesfehérvárra a sportszerető közönségnek. A WA Continental Tour Gold sorozatába tartozó, július 18-án, kedden a Bregyó Atlétikai Központban megrendezésre kerülő versenyen visszatérők és új indulók is lesznek. Az Egyesült Államok kiválósága, a 9.85-ös 100 méteres idővel rendelkező Marvin Bracy-Williams is rajthoz áll, csakúgy mint a 400 méteren négyszeres Gyulai István Memorial-győztes és csúcstartó Steven Gardiner. Utóbbival mérheti össze erejét Molnár Attila, aki májusban 400 méteren új országos csúcsot futott.

Távolugrás versenyszámban érkezik a 2021-es év olimpiai bajnoka Miltiadis Tentoglou, valamint a jamaikai Tajay Gayle, aki 2019-ben ért fel a csúcsra. A nőknél az olimpiai bronzérmes Ese Brume próbálkozik a győzelemmel.

Összeállni látszik a diszkoszvetők mezőnye is, ahol várhatóan szoros verseny elé néz a világbajnok Kristian Ceh, az olimpiai bajnok Daniel Stahl, valamint az Európa-bajnok Mykolas Alekna, akik mindhárman 71 méter feletti dobásokra képesek. Rajtuk kívül Andrius Gudzius és Simon Pettersson került bejelentésre a versenyszámban.

A férfi kalapácsvetőknél ismét drukkolhatnak a szurkolók a vb-bronzérmes Halász Bencének, valamint nagy riválisának, az ötszörös világbajnok Pawel Fajdeknek. A dobókör favoritja Székesfehérváron a címvédő olimpiai bajnok, a lengyel Wojciech Nowicki lesz.

Alakul a női 100 méteres síkfutás mezőnye is, miután biztossá vált a kétszeres világbajnoki ezüstérmes és egyszeres bronzérmes Maria-Josée Ta Lou indulása, aki remek formában várja a székesfehérvári versenyt. 200 méteren a jamaikai Shericka Jackson is csatlakozik a mezőnyhöz, aki 21.45 másodperces egyéni csúccsal érkezik Székesfehérvárra.

Szintén izgalmas lehet a 100 méteres gátfutás versenyszáma, ahol az országos csúcstartó, Kozák Luca, valamint Kerekes Gréta és Tóth Anna is elindul. Kerekes az idei fedettpályás Európa-bajnokság döntőjében hetedik helyen végzett, míg Tóth Anna erős mezőnyben ért el U20 VB-bronzérmet. A magyar atlétákon túl az amerikaiak büszkesége, Alaysha Johnson 12.35-ös, kiemelkedő csúccsal várja a versenyt. Visszatér a közönségkedvenc Jasmine Camacho-Quinn is, aki 12.26-os idejével Tokióban olimpiai bajnoki címet szerzett, valamint a jelenlegi világcsúcstartó, Tobi Amusan is erősíti a mezőny.

A verseny előtti hétvégén, július 16-án és 17-én a Magyar Atlétikai Szövetség két helyszínen is megrendezi az Atléta vagyok! gyermekprogramot. A mozogni vágyó gyermekek izgalmas feladatokon keresztül ismerhetik meg a sportágat, valamint találkozhatnak a Gyulai István Memorial sztárjaival is. Lesz gátfutás, célbadobás, távolugrás és sok egyéb, izgalmas aktivitás. Szombaton a Zichy liget, vasárnap a Városház tér ad otthont az egész napos rendezvénynek.

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra már elindult a jegyértékesítés. A belépők a verseny honlapján, ide kattintva válthatóak meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >