Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdődik az Erzsébet út és a Lövölde utca közötti belső út felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2023. július 14.
Az Erzsébet út és a Lövölde utca közötti útszakaszt is átadták a kivitelezőnek, hogy ott felújítsa az útburkolatot. Székesfehérváron a napokban mintegy ötven helyszínen adtak át út-, járda- és parkolófelújításra munkaterületet a Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül.

 

 

Mint Molnár Tamás a terület önkormányzati képviselője elmondta „korábban megígértük a környéken lakóknak, hogy még ebben az önkormányzati ciklusban elkezdődik az útburkolat felújítása az Erzsébet út és a Lövölde utca között. Most érkezett el a pillanat, megtörtént már a munkaterület átadása és hamarosan elkezdődik a kivitelezés. Minden útfelújítás jár kisebb kényelmetlenséggel, de azt gondolom, hogy az eredmény majd mindenkit kárpótol. Remélem, hogy szeptember végére elkészül a kivitelező a munkával.”

A beruházás önkormányzati forrásból, a Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül valósul meg mintegy ötvenmillió forintból. Molnár Tamás kiemelte, hogy a Lövölde utcában is elkezdődik a járda felújítása, ami szintén régi kérése volt már a fehérváriaknak. „Úgy terveztük a körzetben az útfelújításokat, hogy minden helyen előre tudjunk lépni. A Deák Ferenc utcában mindkét oldalon történt felújítás, amit a páros oldalon továbbra is folytatni fogunk. A Béke téren is el tudtuk kezdeni az útfelújítást, a Horvát István lakótelep útjai teljesen megújultak és most az Erzsébet útnál a belső útszakasz kétharmadát fel tudjuk újítani.”  – tájékoztatott az önkormányzati képviselő.

A fejlesztés mintegy kilencszáz négyzetméter utat érint, és ahol szükséges, a szegélyeket is cseréli majd a kivitelező. A hivatalos befejezési határidő december 15.

 

 
< Előző   Következő >