Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Újabb 4 milliárd a bankoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. július 07.

Image"Elérheti a négy milliárd forintot a hazai pénzintézetek átvilágítása, aminek a költségét mi fizetjük." - jelentette ki Ágh Péter sajtótájékoztatóján - "A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok tevékenységének köszönhetően az ország egyre rosszabb helyzetbe kerül. Jelenleg már a 80 százalékot is meghaladja az államadóság, így egyértelműen látszik: a brutális megszorítások teljesen feleslegesek." - mutatott rá a politikus.

 

Az MSZP gyakorta hangsúlyozza: büszke az eddigi teljesítményére. Holott az, hogy a csőd szélére sodorták az országot semmiféle büszkeségre nem adhat okot - szögezte le a képviselő. A kormány gyáván belevette a hitelszerződés szövegébe a megszorításokat, így az IMF hitelt lényegében az emberekkel fogja visszafizettetni.

Image
Fotó: Fidesz

"Ezért került elvételre a 13. havi nyugdíj, a közszférában dolgozók 13. havi bére, és - tájékoztatott Ágh Péter - ennek estek áldozatul a lakástámogatások is. Most pedig kiderült: a hitelszerződés még tovább fogja nehezíteni az emberek életét, ugyanis a kormánynak négy milliárd forintot kell arra fordítania, hogy átvilágítsa azokat a bankokat, melyek részesültek vagy részesülni fognak a hitelből." - mondta el az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának tagja.

A politikus tájékoztatott arról is, hogy a Fidesz írásbeli kérdésekkel fordul Oszkó Péterhez, melyben arról kérnek támogatást: miért kell még további milliárdokat költeni a már korábban is milliárdokkal támogatott bankok átvilágítására?

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >