Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
F-1: Verstappen nyert a Hungaroringen is Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. július 24.
A vb-címvédő és éllovas holland Max Verstappen Red Bullja ezúttal is hibátlanul hozta a futamot a Formula-1-es világbajnokság magyarországi versenyét, így a riválisoknak újra nem volt esélyük az osztrák istálló élpilótája ellen. A 2. helyen hatalmas hátrányban a sok év után feltámadó McLarennel Lando Norris, a harmadikon az ismét komoly hátrányból előre törő Sergio Perez végzett.

 

A további pontszerző helyezettek, sorrendben: Hamilton (Mercedes) Piastri (McLaren), Russell (Mercedes), Leclerc (Ferrari), Sainz (Ferrari), Alonso (Aston Martin), Stroll (Aston Martin).

Leclerc a Ferrarival újra balszerencsé volt, a dobogóért harcolhatott volna, ám csapata a „szokásos” bakiját elkövette, ezúttal az első kerékcserénél, amikor a normálisnak mondható 2,5 másodperc helyett 9,6 alatt hozták össze az abroncsok váltását, mert a bal hátső keréknél dolgozó munkatárs elsőre nem találta el a kerékcsavart eszközével. Ez a bő mínusz 7 másodperc, továbbá a második cserénél a boxutcába menet során minimálisan átlépett sebességhatár okán kapott további 5 másodperces büntetés – azaz összesen 12 másodperc – túl sok volt a monacóinak, így nemcsak a dobogós harcból maradt ki, de az első hatból is kicsúszott.

Összetettben Verstappen utcahosszal vezet Perez előtt. Aztán a többiek verekednek a dobogóért: Alonso (leszálló ágban), Hamilton, Russell, Sainz, Leclerc, Norris (erősen felszálló ágban).

A két Red Bull mögötti hatosból bárki kiköthet még a dobogón, a szezon második felében – ebben a tekintetben – lesznek még izgalmak, de az első két hely, már most kijelenthető, hogy elkelt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >