Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kodro 2, Vidi 3, Fradi 5, hektikus meccs FTC sikerrel Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. augusztus 07.
Fordulatos, a semleges nézők számára parádés, nyolc gólt hozó összecsapáson a bajnoki címvédő Ferencváros 5-3-ra nyert a Fehérvár FC otthonában idei első NB I-es (OTP Bank Liga) mérkőzésén. A zöld-fehérek sikere összességében megérdemelt, mert ahogy 2-0-ás vezetésüket követően a Vidi 13 perc alatt berámolt hármat és fordított, 3-2-es hazai vezetés után 14 perc alatt sikerült ugyancsak hárommal válaszolniuk. Igaz, ehhez a piros-kékek rendkívül szellős védekezése is hozzájárult…

 

Bár az első percekben a hazaiak tűntek élesebbnek, elég volt a 13. minutumban egy durva Bese hiba (a válogatott védő eladta a labdát a saját 16-osánál a jobb oldalon, ami után egy passzt követően Lisztes máris csak a kapussal állt szemben) nyomán a Ferencváros szerzett vezetést: Ez alapos gyomros volt a Fehérvárnak, le is lassult a játéka, odalett a kezdeti lendülete. Erre jött a 31. percben Ramirez bődületes szabadrúgás gólja, amit úgy jó 27-28 méterről eresztett el ballal az ecuadori védő, és Kovács úgy sem tudott hozzászagolni a kapuban, hogy a sorfal szétnyílt, tehát látta a labdát, ami félmagasan a bal oldali léc érintésével vágódott a hálóba, két-három lépésnyire a kapus bal keze mellet, de későn reagált, lekésett az amúgy valóban hatalmas löketről. Nem egyértelműen kapushiba, de védtek már ilyet más kapusok, nem egyet…

A Vidi tartását jelzi, hogy két ilyen elkerülhető gól után is sikerült még az első játékrész végén szépítenie: Kastrati volt eredményes a határozatlan ferencvárosi védelem asszisztálásával, Ramirez is becsúszott még a gólvonalon, de csak beljebb tudta segíteni a játékszert.

1-2 és a félidei pihenő után aztán jött az igazi hidegzuhany a bajnok számára: Kodro kétszer is villant 4 perc alatt, s máris a Vidi vezetett 0-2 után 3-2-re! Naná, hogy nem örülhetett sokáig Bartosz Grzelak együttese, a szünetben beállt Abu Fani három gólpasszát követően Zachariassen, Varga Barna és Traoré talált be a többször is bizonytalan, a beadásokra ki sem mozduló Kovács hálójába. A háromból két gól is komoly védelmi, illetve kapushiba következménye, de a harmadik sem lett volna elkerülhetetlen, ha Varga nem tudja olyan könnyedén beforgatni védőjét, ahogyan tette.

Ez volt igazán a jéghideg zuhany a forró fehérvári fejekre, innen már nem volt újabb fordulat. Próbálkozott a Vidi, volt is néhány lehetősége, már a most igazolt új támadóval, Karamokóval a soriban, de gól már nem esett. A Fradi nyert, a piros-kékeknek pedig maradt az újabb tanulság, hogy hiába a lelkesedés, a három gól, ha hátul lyukas a védelem. Bese, Larsen és Spandler is rendkívül bizonytalan volt, utóbbi kettő nagyon lassú is. Nagyon kell már, hogy Fiola újra pályára léphessen, illetve Serafimov és Hangya is lehetőséget kapjon a hátsó alakzatban, továbbá még az átigazolási szezon végéig egy jó képességű kapust igazoljon a vezetőség, mert a két meccsen kapott 7 gól, de főleg az a tény, hogy ezek közül öt konkrétan hatalmas védelmi- és/vagy kapus hibából esett, az nem jó ómen, nem kecsegtet sok jóval.

Grzelak is egy külön rejtély. A svéd-lengyel tréner kifejezett kérésére igazolták le már két hónapja Bambockot szűrőnek, ám a két bajnokin egyetlen percet sem játszott! Viszont szépen végig melegített 2 x 60-70 percet, hogy meg ne fázzon a kispadon. A magyar válogatott Hangya (állítólag még mindig sérült, mégis játszott már korábban felkészülési meccsen…) és a macedón nemzeti csapat oszlopos tagja, Serafimov sem játszik nála, miközben a védelem borzalmasan teljesít.

Összefoglalva tehát a „látleletet”: ez a Vidi egy olyan egylet, amelyben van potenciál, ezt a mai meccs is világosan megmutatta. A most a 40. és a 63. perc között, valamint az Újpesten a második félidő első 21 percében mutatott produkcióval bárhol, bárki ellen képes nyerni, ugyanakkor az egyéb időszakokban látott játék nagyon visszafogott. Muszáj lesz stabilizálni nagyon rövid időn belül a csapat jobbik arcát, mert az idő gyorsan szalad, a vereségek pedig szintén gyorsan gyűlnek, ha ez így megy tovább. Az pedig, hogy rendszerint 0-2 után ébredjen a táraság érdemben, főképp nem fér bele.

Most jön a Kecskemét elleni (08.13, 21.00), majd a következő körben a Puskás Akadémia elleni (08.19, kezdési időpont még nincs) egyaránt idegenbeli meccs, két újabb nagyon nehéz 90 perc. Márpedig nem elég gólokat rúgni, a társult pontok megszerzése még fontosabb.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >