Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Atlétika: megvan a végleges vb-csapat, fehérvári induló is lesz! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. augusztus 09.
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) ma bejelentette, hogy az augusztus 19 -27. között a Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságon 63 versenyző képviselheti a magyar színeket. Harmincketten szereztek indulási jogot a kvalifikációs lista alapján a világversenyre, a rendező ország jogán pedig 31 megfelelő tudásszinttel rendelkező atlétát nevezhetett a MASZ, melyet a nemzetközi szövetség (WA) jóváhagyott. A névsorban ott találhatjuk az ARAK sprintere, Szabó Dániel nevét is, aki a férfi 4×100 m-es váltóban kap szerepet.

 

Több volt ARAK-os, fehérvári nevelésű sportoló is indul a vb-n, jórészt sprintszámokban, így Mohai Regina és Takács Boglárka.

Már a 32 fős, a kvalifikációs listán indulási jogot szerzett keret is minden idők legnépesebb magyar vb-küldöttségének számított, de a 63 indulási jogot szerzett atléta minden előzetes várakozást felülmúl. Mindez azt bizonyítja, hogy eredményes volt a Budapest 2023 Zsivotzky Gyula Program, teljesítve küldetését, hogy minél nagyobb létszámú magyar válogatott induljon a hazai rendezésű eseményen.

Gyulai Miklós, a MASZ elnöke köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki ebben a munkában szerepet vállalt.

Hosszú, küzdelmes, de eredményes időszak van mögöttünk. Egy nagy sikernek már a vb rajtja előtt örülhetünk. Ez a magyar atlétika közös sikere, hogy ilyen népes delegációnk lesz, és ez minden bizonnyal kihat a sportág jövőjére és további támogatására, fejlesztésére is. Köszönet mindenkinek! A szövetség vezetésén túl a szakmai stábnak, az atlétáknak, a sportszakembereknek, a MASZ irodában dolgozóknak, egyszóval mindenkinek, akik az elmúlt 10 évben tették a dolgukat a mindennapokban” – mondta Gyulai Miklós.

Részletes csapat: https://www.atletika.hu/hir/megvan-a-vegleges-vb-csapat_12251

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >