Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Márton Roland hazugsággal próbálja fedezni Warvasovszky Tihamért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 09.

Image„Az elmúlt hetek azt bizonyították, hogy a városi MSZP politikusai vitákat generálnak és provokálnak.” – kezdte mai sajtótájékoztatóját Róth Péter. – „Nemrég a kezembe került egy újság, amelyben Márton Roland, az MSZP városi elnöke védelmébe veszi Warvasovszky Tihamért, aki az iparűzési adó beszedésével kapcsolatos parlamenti voksoláson saját önkormányzata ellen szavazott.”

 

Márton Roland azt nyilatkozta az említett lapban, hogy Warvasovszky Tihamér módosító indítványt nyújtott be az iparűzési adóval kapcsolatos törvényjavaslathoz. Róth Péter viszont megkérdezett néhány országgyűlési képviselőt, akik nem tudtak arról, hogy létezett volna ilyen indítvány.

Image
.

Ezért a Fidesz városi elnöke utána nézett a Parlament honlapján (www.parlament.hu) a tényeknek. E napi frissítésű honlapon jól látszik, hogy Warvasovszky Tihamér ebben a ciklusban 32 módosító javaslatot nyújtott be. Ezek dátumait megvizsgálva azt látjuk, hogy az utolsó novemberi keltezésű, s teljesen más témára vonatkozik. Tehát Márton Roland valótlanságot állított. Székesfehérvár polgármestere idén egyetlen módosító javaslatot sem nyújtott be!

„Úgy látszik, az MSZP visszatér a Gyurcsányi módszerekhez.” – mondta Róth Péter – „Vagyis nem bontja ki az igazság minden részletét.”

Róth Péter megmutatja az újságíróknak a Parlament honlapján rögzített tényeket:

Image
Fotó: Temesvári Márta

Azzal egyébként, hogy az iparűzési adót – a szocialisták jóvoltából - a jövőben majd nem az önkormányzatok, hanem az APEH szedi be, a következő problémák merülnek fel:

1. az önkormányzatok információ-hiánnyal küzdenek majd, s a költségvetés nehezen tervezhetővé válik

2. likviditási kérdések is felmerülnek – csúszhat az az idő, amíg az APEH az önkormányzatoknak átutalja az adót

3. az APEH motiváltsága más, mint az önkormányzatoké, ezért előfordulhat, hogy alacsonyabb lesz az iparűzési adóbevétel, mintha a város szedné be.

És ne feledkezzünk meg arról, hogy Warvasovszky Tihamér szavazata miatt a Polgármesteri Adóhivatal dolgozóinak a munkahelye is kétségessé válik, mivel – tudomásunk szerint – az APEH nem tart igényt a munkájukra…

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3584&Itemid=31

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3598&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >