Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jégcsarnok-felújítás megfeszített munkával Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. július 10.

ImageAki ezekben a napokban betéved az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba, aligha hisz a szemének. Egy óriási, porlepte építési terület az egész épület, amelyben szakemberek tucatjai serénykednek. Mint ismeretes, a nyár folyamán teljesen megújul a jégcsarnok gépészete. Vadonatúj hűtőrendszert telepítenek a szakemberek, ez, valamint az új csövek és a benne keringő korszerű hűtőanyag fogja a jeget szolgáltatni a létesítményben.

 

Igen feszes határidőt kell betartaniuk a kivitelezőknek, hiszen számtalan munkafázisból áll az átépítés, de augusztus közepére már mindennel készen kell lenni.

A palánkok leszerelése és a régi rendszer eltávolítása után nem maradt más a pálya helyén, mint egy betonréteg. Erre acélrács került, amihez ezekben a napokban rögzítik a szakemberek a hűtőcsöveket. A munka nagyságrendjét jól érzékelteti, hogy 28 kilométer (!) csö tekereg majd a jég alatt, és ezt félméterenként műanyag-bilincsekkel kell a rácshoz erősíteni.

Mintegy 30 nagy tapasztalatú szakember dolgozik fáradságot nem ismerve a kivitelezésen, akiknek társadalmi munkában besegít az Alba Volán 19 utánpótlás-csapatainak néhány szorgalmas fiatalja is. Jövő szerdán már kezdődnie kell - és be is kell fejeződnie - a betonozásnak, hiszen 28 napon át (ez a bűvös szám) kell száradnia a fedőrétegnek, hogy tökéletes legyen. Márpedig annak kell lennie.

Amint lejárt a várakozási idő, indulhat a jég hízlalása.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3481&Itemid=31

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >