Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hónig Péter megdöbbentő vasutasnapi köszöntője Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. július 11.

Image"Megdöbbentően cinikus, hogy Hónig Péter a vasutasnapi ünnepségen együttműködést kért a vasutasoktól ahhoz, hogy velük fizettessék meg a Gyurcsány-Bajnai-korszak hibáinak árát azzal, hogy 40 milliárd forintot vonnak el a magyar vasúttól." - reagált közleményében Cser-Palkovics András a szakminiszter szavaira. Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter pénteken Budapesten, a Vasutasnap alkalmából tartott tisztavató ünnepségen arról beszélt, hogy a hosszú távú finanszírozás feltételeinek megteremtésével, egy hatékonyan működő vállalattal a vasút újra a haladás, a fejlődés szimbóluma lehet Magyarországon.

 

Az ünnepséget követően újságíróknak elmondta: folyamatosan dolgoznak a közösségi közlekedés, köztük a MÁV átalakításának tervén, így most még korai lenne konkrétumokról beszélni. Mindenkit biztosít arról - hangsúlyozta -, hogy az átalakítással nem fog zavar keletkezni a MÁV működésében. Reményét hangoztatta, hogy hamarosan sikerül olyan elképzelést kialakítani, amellyel az érintettek egyetértenek, és ez alapján dolgozzák ki a konkrét változtatási terveket.

"A MÁV-nál sürgős újjáépítésre, korszerűsítésre, fejlesztésre van szükség, nem a kormány által tervezett privatizációra, nem a Lendvai Ildikó által sürgetett ingatlanértékesítésre és nem az ezzel járó újabb leépítésekre." - hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

A helyettes szóvivő elmondta, a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy ne a már jelenleg is elégtelen forrásokat vonja el a vasúttól, hanem biztosítsa a szolgáltatási színvonalat, az ingatlanokkal pedig ne a múlt adósságait akarja kifizetni, hanem a jövő fejlesztéseit alapozza meg.

" A szakmai érdekek is az értékesítés ellen szólnak ."- tette hozzá a politikus, aki szerint a MÁV ingatlanvagyonára szüksége van a vasútnak, ugyanis a fejlesztésekhez területek kellenek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >