Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Férfi kosár: a jó hajrá kevés volt a főpróbán az Albától Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. szeptember 25.
A klub korábbi, meghatározó elnöke, a két éve elhunyt Nagy Gábor emléke előtt is tisztelgett az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata a jövő hétvégén kezdődő NB I-es rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésén. A tiszteletadás nem sikerült túl jól a DEAC ellen. A meccs első felében a vendégek már bajnoki szinten pörögtek, míg az Alba lassabb és dekoncentráltabb volt. Csaknem mínusz húszról már nem tudott visszajönni a hazai egylet, pedig alaposan feltekerte a fordulatszámot a hajrára. A debreceni egylet végül 85-80-ra nyert.

 

Nem biztos, hogy jót tett a kék-fehéreknek, hogy pont a felkészülés véghajrájában maradt el a Komárno elleni tesztelésük egy hete, amit a vezetők nem tudtak pótolni más csapat elleni mérkőzéssel, így aztán az utolsó 2 és fél hétben egyetlen edzőmeccs jutott a legutóbbi ezüstérmesnek, ami nagyon kevés.

Ettől függetlenül a kezdésen a Gáz utcai csarnokban a Bp. Honvéd ellen (szeptember 30, szombat, 17.00) kötelező lesz a győzelem, s remélhetőleg az a találkozó a formába hozásban is sokat segít majd.

Az Alba játékosállománya nem rossz, bár Pongó és Somogyi távoztával az erős, hazai szinten domináns magyar mag már a múlté, Vojvoda és a légiósok zöme komoly szintet képvisel, így a cél, az ismételt döntőbe jutás nem teljesíthetetlen. Mindazonáltal újra egy rendkívül kiélezett, kiegyensúlyozott szezonra számíthatunk. A mezőnyből a BL-re is jól erősítő Falco kiemelkedik, de nem verhetetlen, egyebekben pedig az Alba, a Szolnok, a ZTE, a DEAC, a Sopron, a Kecskemét és a Körmend is az első 4-be pályázik, sőt, a Szedeák, a Paks és az Oroszlány is egyértelműen a felsőházi rájátszást veszi célba, lesz tehát tülekedés a Falco mögött, ez szinte biztos.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >