Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vidi: gól- és VAR-eső, büntető, kamukiállítás, egyenlítés emberhátrányban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. szeptember 25.
Semleges nézők számára remek kikapcsolódást, hat gólt, kiállítást, VAR-ozás után megítélt, majd ugyanígy visszafújt 11-est hozó mérkőzésen 3-3-ra végzett a ZTE ellen a Fehérvár FC a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 7. fordulójában. A Vidi védelme ismét nem állt feladata magaslatán, ennek ellenére ahhoz, hogy nem tudott kétszeri vezetés után sem győzni, nagyban köszönhető Vad játékvezetőnek, aki minden szezonban hoz már hosszú évek óta 2-3 botrányos meccset, ez most az idei „kvótából” az egyik volt. Ez persze nem vigasztalja a fehérvári oldalt, amelynek ez a 2 pont még nagyon hiányozhat a végelszámoláskor.

 

Azt nem lehet állítani, hogy Vad elcsalta a meccset, mert a VAR-cunami jelentős része a szabályoknak megfelelő döntéssel zárult, a 11-es befújható volt, ha nem is egyértelműen volt az, a Tóth által kivédett büntető újra rúgatása sem volt teljesen jogtalan, ám ha minden 11-est újra rúgatnának annyi előremozdulásért, mint amennyire a Vidi kapusa megtette, akkor 5 büntetőből hármat meg kellene ismételtetni, a múlt év decemberében lejátszott vb-döntő büntetőpárbaja pedig még mindig tartana Katarban…

Fiola hibázott, mert rosszul vette át a labdát a vitatott szituáció előtt, amiből Szendrei megindult a hazai kapu felé, ám minden televíziós visszajátszás alapján egészen biztosan kijelenthető, hogy nem nyúlt hozzá Szendreihez, aki Serafimovtól és Fiolától zavartatva magától találta el bűngyengén a játékszert, majd esett hasra a 16-os vonala előtt. Az, hogy a VAR-os csapat mit látott, mi alapján erősítette meg Vad piros lapos döntését, azt azért jó lenne, ha megmagyaráznák ezek a derék „sasszeműek”. Mert ezzel alaposan belenyúltak a meccsbe, hiszen ekkor hátra volt még fél óra, ami végül 44 perc lett a hosszabbítással együtt!

Vad tehát legkevésbé sem volt jóindulatú a Vidivel, döntő faktor volt az ő és a VAR szobában ténykedő egység ügyködése.

De! A Vidi védelme továbbra is átjáróház, szinte minden második szélről érkező beadás, begurítás után mehetnek a piros-kékek közepet kezdeni. Ez elfogadhatatlan ezen a szinten. A támadásokkal nagy baj nem volt ezúttal sem, hiszen három gólt szerzett a gárda, ebből kettőt emberhátrányban.

Pozitív továbbá, hogy Karamoko és Kalmár is meglőtte első Vidis gólját, ráadásul Szabó Levente ugyancsak eredményes volt, immár másodszor, és nagyon jókor, a 99. percben.

A játékosok jelentős része hozzáállásban, küzdőszellemben is rendben volt most, bár azért láthattunk „takarékos” üzemmódban bliccelgetőket időnként, de nem ez volt a jellemző, csapat szinten, ez pedig jelen helyzetben feltétlenül értékelendő.

Ezzel az 1 ponttal tovább inog Bartosz Grzelak alatt a kispad, s aligha tologatható tovább már az edzőváltás, mert most még két hazai meccse lesz egymást követően a fehérvári egyletnek, s nincs mese, a Kisvárda, majd az MTK ellen is csak a 3 pont lehet elfogadható.

Máté Csaba valószínűleg nem csupán szakmai érdeklődése okán nézte meg a meccset a helyszínen, ám itt (is) meg kell, hogy jegyezzem: ebben az állapotában a csapatnak bizonyított, kemény kezű, rutinos edzőre van szüksége, aki mentálisan, fejben gatyába tudja rázni a társaságot, márpedig Máté Csaba aligha felel meg ezeknek a kritériumoknak.

Újabb izgalmas napok előtt áll a Vidi, amely vasárnap (október 1.) 15.00-kor a Kisvárdát fogadja a Sóstón.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >