Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Elkezdődött az idény
Elkezdődött az idény Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 14.

ImageA hétfő koradélutáni sajtótájékoztatóval és az azt követő edzéssel Székesfehérváron is kezdetét vette a 2009/2010-es női kézilabda-idény. Páfaly Károly sajtóreferenstől megtudtuk, hogy az első foglalkozásról az Alcoa FKC két új beállósa hiányozott: Rádl Tímea kedden fejezi be tanulmányait Spanyolországban, majd csütörtökön csatlakozik a csapathoz; Horváth Bernadett a junior válogatottal készül a közelgő EB-re.

 

Pálfay Károly elmondta honlapunknak, hogy a keret kialakítása már az előző idény közben megkezdődött, amikor a Dunaferr három játékosát, Vincze Melindát, Tilinger Tamarát ás Azari Fruzsinát leigazolta az FKC.

Sótonyi László vezetőedző a tegnapi sajtótájékoztatón a célokkal kapcsolatban a számszerű (kvantitatív) helyett sokkal inkább a minőségi (kvalitatív) jegyekre helyezte a hangsúlyt:

„Nemcsak nálunk, hanem a riválisainknál is jelentős változásokon mentek át a játékos-keretek, ezért erről még nem érdemes beszélnünk; a célokat később határozzuk meg az eredményességet illetően. A keret átalakult, fiatalabb lett, sok az új játékos, így most az a célunk, hogy egy sikerre éhes gárdát kovácsoljunk a lányokból. Folytatnunk kell az itthoni győzelmeinket, s jobbnak kell lennünk idegenben. Olyan közösséget kell kialakítanunk, amelyben az egyéni érdekeket alárendelve, mindenki a tudása legjavát adva, egymásért hajt. Amennyiben ez a mentalitás lesz a csapat jellemzője, úgy nagy örömben lehet része mindenkinek, s hosszabb távon is eredményesek lehetünk.“

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a média képviselőinek Pastrovics Melindta, az újonnan igazolt játékos (válogatott kapuvédő), majd Vincze Melinda és Kristina Trishchuk is szót kapott.

 „Mindenkinek kell mindenkivel játszania, így a mérkőzések sorrendjének nincs igazán jelentősége.“ – nyilatkozta Vincze Melinda, majd hozzátette, hogy már izgatottan várja a fekészülést és a bajnokságot, melynek rögtön az elején két rangadót – a Debrecen és a Vác ellen – játszik hazai pályán az Alcoa FKC.

Végezetül egy bejelentés: Balássi Imre klubelnök tájékoztatása szerint átalakult a klub szponzori struktúrája és az egyik korábbi névadó nem szerepel a következő bajnoki évadban a csapat elnevezésében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >