Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vidi – KisVARda 3-1, újra főszerepben a videószoba… Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. október 02.
Hazai pályán 3-1-re legyőzte a Kisvárdát a Fehérvár FC a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 8. fordulójában, ezzel nagyon fontos 3 pontot szerzett, amivel kicsit meglépett a sereghajtó triótól és stabilizálta 9. pozícióját a tabellán. A Vidi góljain Serafimov, Kodro és Flores osztozott. Lehetett volna ez sokkal simább is, Erdős játékvezető megadott egy jogosnak tűnő 11-est kezezésért, majd a Vidinek egy elsőre megadott gólját is visszavonta a VAR-szoba, így a végéig izgulnia kellett a piros-kék alakulatnak…

 

 

Már az elejétől látszott az igyekezet a Vidi játékosain, Kodro már a 3. percben betalált, ám egyértelműen lesről. A kezdeti lendületet alaposan megakasztotta a némileg váratlanul érkező várdai vezetés. Ennél a gólnál is kellett a fehérvári védelem „hagyományoS2 asszisztálása. Ismét a szélen vezetett támadás végén egy beívelés után visszatett labdát vágott a kapuba az ellenfél részéről Camaj.

Nem esett össze azonban ettől a piros-kék egylet, ment erőteljesen az egyenlítő gólért, ami össze is jött, miután már a lesérülő Karamoko helyén Szabó Levente volt a pályán a támadószekcióban Kodro és Schön mellett. A 28. percben Gergényi szokásos „gigabedobását” követően a felpattanó labda Kalmár fejéről Serafimovéra került, ő pedig a kapuba továbbított (a címlapfotón).

A 34. percben Erdős játékvezető Jovicic kezezése után a büntetőpontra mutatott, ám a VAR csapat szerint ez nem volt kezezés, nincs tizenegyes! Megjegyzendő: ha az volt, ha nem, a Vidi-Fradi tavalyi 2-2-es meccsén „dekára” ugyanilyen szituációt követően éppen a VAR adta meg a zöld-fehéreknek a büntetőt. Következetesség?

Katona egy kapusról kipattanó labdát lőtt a kapuba, de a VAR ezúttal is kisegítette a vendégeket…

A folytatásban sem a VAR konténerben tartózkodók voltak a lelátó hazai részének kedvencei, miután Katona szabályosnak tűnő gólját – már a második félidőben – addig videózgatták, míg ki nem találták, hogy les volt.

Még ezek a mélyütések sem vették el a Vidi támadókedvét, aminek Kodro jóvoltából a 60 minutumban lett meg a gyümölcse, egy már minden tekintetben szabályos gól formájában.

A lelátó népe azonban nem felejtett, a találkozóról távozóban a VAR konténer mellett elhaladva sokan kiabáltak irodalminak nem nevezhető szavakat, mondatokat a benn tartózkodó triónak… Megvédve őket, az igazán ordas tévedések inkább egy hete a ZTE ellen sújtották Bartosz Grzelak csapatát Vad II és segítői jóvoltából, hozzájuk képest a mai VAR-ozgatás babazsúr volt.

Kalmár most is benne volt két Vidi-gólban, egy remek szabadrúgása után pedig a lécen csattant a labda a kapus közreműködésével

Apropó, Grzelak! A svéd-lengyel „túlélőművészt” újra megmentette csapata a kirúgástól. Ez megy már a KTE elleni meccs óta. Akkor a PAFC elleni döntetlen, majd a Mezőkövesd elleni győzelem mentette meg a trénert, most ez, mindazonáltal elég erős túlzás lenne azt állítani, hogy sok köze volt a mai győzelemhez. Maradjunk annyiban, hogy a csapat segített neki elodázni, hogy a tervezettnél jóval korábban felüljön a Budapest-Stockholm repülőjáratra…

A slusszpoén aztán a hosszabbításban jött: a 95. percben Szabó Levente passza után Deybi Flores meglőtte első fehérvári gólját, bebiztosítva a megérdemelt győzelmet. A Vidi ezúttal ennyivel jobb volt ellenfelénél, s ha a minden meccsen visszatérő védelmi hibákat ki tudja küszöbölni, érdemben is megindulhat felfelé a tabellán, amelyen jelenleg még a 9. helyen áll, ám már csak egyetlen pont választja el az előtte álló Kecskeméttől, s látótávon belül (4 pontra) van a Puskás és a Debrecen is.

Jövő vasárnap (október 8.) 13.00 órakor az MTK vendégeskedik a Sóstón. Egy újabb 3 pontos „akció” már előrelépést jelenthetne a tabellán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >