Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vidi: kiállítások, gólok, fontos győzelem az MTK ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. október 09.
Több, mint egy félidőn át kettős emberelőnyben játszva 3-0-ra verte az MTK-t a Fehérvár FC a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 9. fordulójában, így ellépett a veszélyzónából. A piros-kékek a Kecskemétet megelőzve, a DVSC-re pedig 1 pontra felzárkózva a 8. helyen várják a válogatott szünet utáni, debreceni folytatást (október 22, vasárnap 15.30). A Vidi góljain Kalmár (2) és Katona osztozott.

 

A meccs elején az MTK összeszedetten, koncentráltan focizott, igyekezett bizonyítani, hogy nem fulladt ki a Fraditól kapott hatossal. Taktikájukkal nem sokat tudott kezdeni a hazai alakulat, amely próbálkozott ugyan, de körülményesen, pontatlanul szövögette akcióit, így komoly helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki.

Kádár döbbenten nézi Bogár „iránymutatását”, és kezében a piros lapot, pedig járt neki…

Egészen a 19. percig nem történt igazán izgalmas dolog a pályán, ám ekkor a rutinos, korábbi sokszoros válogatott védő, Kádár Tamás nyújtott lábbal vette célba Kodro sípcsontját, Bogár Gergő játékvezető pedig azonnali pirossal kiállította. Jogosan… Ettől függetlenül az emberelőnnyel nem lett jobb a Vidi játéksa, sőt, a korábbi Vidis, Zsóri Dániel lépett ki gólhelyzetben, s ha Tóth Balázs nem tol bele hatalmas bravúrral ujjheggyel a labdába, akkor az a bal alsó sarokban pihent volna meg. Így csak szöglet lett belőle.

Talán ez volt az ébresztő Bartosz Grzelak együttese számára, mert ezt követően kezdett el felpörögni, majd miután a már sárgával rendelkező Thiam is odatalpalt Kalmár bal bokájára a 42. minutumban, ezért ő is kiállt, előbb jött két hazai helyzet, majd Katona Mátyás irgalmatlan nagy gól ragasztott Demjén kapujának bal felső sarkába, kilakoltatva onnan az esetlegesen ott tanyázó pókot…

Már csak néhány méterre a „becsapódástól” a Katona-rakéta, ezzel vezetett a Vidi

A második félidőben kilenc emberrel sem adta fel a szépítés reményét az egyre fáradó MTK, a fehérvári egylet pedig időnként rákapcsolt, időnként csak passzolgatott kényelmesen, de így is növelte az előnyét az első gólban is szerepet vállaló Kalmár Zsolt szép lövésével. A végére teljesen felőrölte ellenfelét a minden tekintetben előnyben focizó Vidi, Kalmár bevágta a maga második, csapata harmadik gólját (a címlapképen), beállítva a 3-0-ás végeredményt.

Kalmár egyre jobban játszik a Vidiben, most két gólt és egy gólt érő átadást jegyezhetett, illetve Thiam is vele szemben szabálytalankodott, mielőtt kiállították

Az eredmény alapján sima, a látottak alapján korántsem annyira gála-siker volt ez a vendéglátók számára, akik nem erőltették túl a gólszerzést, bár így is rúghattak volna simán egy hatost, de vagy a kapufa, vagy Demján hárított, vagy egyszerűen csak kimaradt a ziccer. Ezzel a győzelemmel fellépett a tabella 8. helyére a Fehérvár FC, amely a legközelebbi körben éppen ahhoz a Debrecenhez látogat, amely egyetlen ponttal előtte áll. Az önbizalomra most biztosan nem lehet panasz, hiszen egymás után két meccset húzott be a Vidi, amire a bajnokságban a 2021-2022-es bajnokság hajrájában, 2022 április végén, illetve május elején volt példa legutóbb (!!!), amikor Debrecen után hazai pályán a Honvédot is megverte. Mindez másfél éve volt…

Azt nézve azonban, hogy a piros-kékek az NB I-ben idegenben legutóbb tavaly október 29-én nyertek a Honvéd vendégeként, a hajdúsági derbin korántsem ők számítanak esélyesnek.

Jobban néz ki tehát az összkép, mint néhány hete, kezd magához térni a Vidi, ám a hibák továbbra is hibák, minden csapatrészben van min javítani. Ezekre most a 2 hetes szünet alatt lesz is egy kis idő.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >