Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Mozart-zeneművel kezdődött el a PartiTúra ifjúsági hangversenysorozat új évada Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. október 11.
Izgalmas koncerttel indult az Alba Regia Szimfonikus Zenekar PartiTúra című ifjúsági hangversenysorozata. A nyitó eseményen Mozart Jupiter-szimfóniáját hallgatták meg a diákok a fehérvári muzsikusok székházában. A következő hónapokban további három programmal folytatódik a sorozat.

 

 

A PartiTúra az Alba Regia Szimfonikus Zenekar népszerű sorozata, melynek keretében a komolyzene világába leshetnek be a fehérvári iskolások. Az egész évadban olyan zeneművek szerepelnek a műsorban, melyek univerzálisak, minden korosztálynak – óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, felnőtteknek, időseknek –  szólnak, melyeket mindenki ért és érez – mondta el kérdésünkre Dobri Dániel, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kortárs művészeti vezetője, aki kiváló muzsikusok és karmesterek közreműködésével vezeti a koncerteket.

Az október 9-10-i, hétfői és keddi nyitó hangversenyen W. A. Mozart Jupiter-szimfóniája volt műsoron, amely – a szerző feljegyzése szerint – 1788-ban íródott. A zenekart Paul Marsovszky vendégkarmester dirigálta. A Münchenben élő fiatal művész Dobri Dániellel egyidőben járt a Zeneakadémiára, számos rangos zenekarral dolgozott már együtt, és ezúttal az Alba Regia Szimfonikus Zenekar meghívására érkezett Székesfehérvárra. A PartiTúra december 4-5-én az Amerika hangja, 2024. január 18-19-én A jelen hangjai III. – Kortárs operabeavató, majd március 11-12-én Prokofjev: Péter és a farkas című koncertekkel folytatódik. A hangversenyekre jegyek vásárolhatóak a www.arso.hu portálon.

A zenekar egy másik beavató programja a Kérdezd a zeneszerzőt! című sorozat, melynek 2023/24-es első interaktív koncertje október 14-én, szombaton 19.00 órakor kezdődik az ARSO székházban. Ezúttal a magyar zeneszerzés három különböző generációjával ismerkedhet meg a közönség. A sorozat rendkívül népszerű, a törzsközönségen kívül szeretettel várják az új tagokat is a hallgatóság soraiba. Jegyek szintén itt kaphatóak: www.arso.hu

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >