Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Az eltűnt expozíciós idő nyomában szombaton Hegedűs 2 Lászlóval Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. október 14.
Új tárlat megnyitójára várja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: 2023. október 14-én, szombaton 17 órakor Hegedűs 2 László Munkácsy- és Balázs Béla-díjas vizuális művész alkotásaiból nyílik kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban. Az eltűnt expozíciós idő nyomában című tárlatot Csanádi-Bognár Szilvia művészettörténész ajánlja a közönség figyelmébe.

 



A tárlat a múlt, az eltűnt idő vizuális feldolgozását tárja elénk. A kiállítási teret betöltő periodikus fázisképek egy talált családi fotóalbum képeinek transzformálásával, egy ismeretlen személy, ismeretlen élettörténetének nyomait mutatják be. Valaki, valamikor, valahol. Az alkotások lírai érzékenységgel követik azt a technikát, amit az elbeszélő irodalom klasszikusa, a kiállítás címével megidézett Marcel Proust is alkalmazott Az eltűnt idő nyomában című regényében: hangok, színek, illatok, érzelmek vizuális illesztésével kelnek életre a régvolt pillanatai.

Hegedűs 2 László képköltészetének középpontjában egy nő élettörténete áll, egészen apró gyerekkorától érett, felnőtt koráig. Itt megszakad az események rögzítése, és csupán üres képsarkok jelzik, hogy a történet nem az utolsó felvételnél ért véget. A folytatás lehetséges verzióit a művész a szemlélőre bízza.

Az eltűnt expozíciós idő nyomában című kiállítást október 14-én, szombaton 17 órakor Csanádi-Bognár Szilvia PhD művészettörténész, esztéta nyitja meg. Az eseményen őt és a kiállító művészt is kérdezhetik a sajtó képviselői. A tárlat november 4-ig látogatható a ház nyitvatartási idejében. 
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >