Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
45 éves a Köfém Nyugdíjas Klub, 25 éves a férfikara Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. október 13.
Nagyszabású műsorral ünnepelte alapításának 45. évfordulóját a Köfém Nyugdíjas Klub. A csütörtökön délelőtt a Köfém Művelődési Házban rendezett eseményen színpadra lépett a Klub idén 25 éves Férfikórusa is. A meghívott vendégek, a baracsi, a hantosi, a sárosdi, a móri nyugdíjas klubok dalkörei, valamint a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának Nőszirom énekkara egy-egy dalcsokorral köszöntötték az ünnepelteket.

 

Az egykori Köfém dolgozói 1978-ban alapították meg a nyugdíjas klubot. Eleinte a gyár területén található „kormosban” jöttek össze. A szakszervezet helyiségében kéthetente egyszer találkoztak az egykori kollégák. A beszélgetős délutánok egy idő után heti rendszerességűvé váltak, és egyre több programot szerveztek a tagok maguknak. Így tánc- és énekkart is alapítottak.

A férfikórust a Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud?-nak köszönhetően hívta életre a tagság. Első vezetőjük Kneifel Ferenc karnagy volt, majd a Fricsay-díjas Horányi Ottilia vezette a kórust. Az elmúlt 23 évben Mihály György karnagy, énektanár vezetésével évről-évre szép sikereket értek el a nyugdíjas ki-mit-tud? versenyeken, többször lettek kategória győztesek. A népdalkörök „Országos Minősítő versenyen” 2002-ben arany fokozatot, 2003-ban ezüst fokozatot ért el. 2006-ban Aranypáva nagydíjjal értékelték művészeti tevékenységük színvonalát a Kóta 13. Országos Népzenei Gála minősítésén. A városi fellépéseken túl országosan és határon túl is viszik a klub és Székesfehérvár jó hírnevét.

Az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjának vendégei, Beke Károly, a klub elnöke, Arany János, az énekkar egyik alapítója és Mihály György karnagy mesélnek a sikerekről, a közösség megtartó erejéről, és arról, miért jó, ha minél többen együtt énekelnek.

A beszélgetés elérhető a https://open.spotify.com/show/6UivQcpSxGjumUF8ILOsbY oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >