Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Interaktivitás és ősbemutató – kezdődik a szimfonikusok Kérdezd a zeneszerzőt! című kortárs sorozata Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. október 14.
Új, kortárs zenei sorozatot indít Kérdezd a zeneszerzőt! címmel12. az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A nyitó hangversenyt október 14-én, szombaton 19.00 órai kezdettel tartják az ARSO Szabadságharcos úti székházában, ahol a magyar zeneszerzés három különböző generációjával ismerkedhet meg a közönség. Jegyek a www.arso.hu portálon kaphatóak.

 


Madarász Iván
(1949-), Fekete Gyula (1962-) és Bella Máté (1985-) mindhárman a budapesti Zeneakadémia oktatói, valamint a magyar és a nemzetközi kortárs zenei élet meghatározó alkotói.

Madarász Iván
Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző szinte minden műfajban alkot. Legismertebbek színpadi művei, hangszeres szerzeményei közt megkülönböztetett hely illeti meg fuvolára írott darabjait. Október 14-én a közönség igazi
zenetörténeti jelentőségű pillanatokat élhet át, mivel Madarász erre a hangversenyre új piccoloversenyt komponált a zenekarnak, melynek szólistája Kanyó Dávid, a kortárs fuvola-és piccoloirodalom egyik legjelentősebb hazai előadója.

Fekete Gyula
, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára és rektorhelyettese már ismerős lehet a fehérvári közönségnek. Ez alkalommal Media vita című latin-magyar zenekari imádságát interpretálja az egyedi hangú Rajk Judit kontraalt.

Bella Máté
vérbeli Y generációs zeneszerző. Azon kevesek közé tartozik, aki 35 éves kora alatt vált meghatározó személyiségévé a magyar zenei életnek. Kortárs kompozícióit jelentős nemzetközi együttesek mutatják be, könnyűzenei művei a hazai rádiók kedvencei, zenés színpadi darabjai az ország legfontosabb színházaiban szólalnak meg. A koncerten About Time című versenyművével ismerkedhet meg a közönség Ilosfai Csenge, az ARSO koncertmesterének hegedűszólójával.

Az est házigazdája Dobri Dániel zeneszerző, az ARSO kortárs művészeti vezetője, aki kérdezi is a komponistákat. Biztatják a közönséget, hogy ők is járjanak el hasonlóan!

Műsor:
Madarász Iván: Piccolo-verseny (ŐSBEMUTATÓ)
Fekete Gyula: Media vita
Bella Máté: About Time

Beszélgetés Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerzővel.

Közreműködik: Kanyó Dávid (piccolo), Rajk Judit (alt), Ilosfai Csenge (hegedű)

Vezényel: Paul Marsovszky

Az est házigazdája: Dobri Dániel

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >