Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vizsolyi Biblia 2.0 – Csernus Mariann előadása ma este a Városháza Dísztermében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. október 16.
Egy igazán különleges eseménynek adhat otthont Székesfehérvár. Csernus Mariann, Kossuth-díjas színművész Vizsolyi Biblia 2.0 című önálló estjét a Városháza Dísztermében tekintheti meg a közönség október 16-án. Hazánk legidősebb aktív színpadi színésze a Károli Gáspár-féle Biblia-fordítás hagyománytisztelő, de szuggesztív erővel megtámogatott modern interpretációját kínáló estje hétfőn 19 órakor kezdődik.

 

Csernus Mariann, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 41 évvel ezelőtt mutatta be Vizsolyi Biblia című önálló estjét, amelyet 350 alkalommal játszott 1982-2017 között, emlékei szerint egy alkalommal Székesfehérváron is. „Ez a Biblia a színész-emberé. Amit hallunk, Csernus olvasata, amit látunk, az is csak az övé. Mégis mindnyájunké, attól az emberségtől, ami minden percében jelen van a színpadon. Szenvedélye s szenvedése is, és sokszor a humora. Az alig két órába átemelt töredékek egésznek tűnnek, mert a részletek egymásra épülnek. Csernus azt ragadja meg, amiben emberi helyzetet, emberi közlést talál és lényegeset. Amikor ember szól az emberhez és emberi, ha Isten beszél hozzánk.” – írta az 1982-es bemutatót követően Tarbay Ede a Vigilia című folyóiratban.

Magyarország legidősebb aktív színpadi színésze barátai kérésére tavaly ismét elővette ezt az előadást és felfrissítette. A Vizsolyi Biblia 2.0 című produkciónak eddig három előadása volt: a budapesti mellett Gödöllőn és Dunaújvárosban hallhatta a közönség a legendás színpadi alkotót, akinek a mai napig csodálatos az orgánuma, a vers- és szövegmondó képessége. A 95. évében járó Csernus Mariann október 16-án, hétfőn Székesfehérváron lép színpadra.

A Városháza Dísztermében 19 órakor kezdődő, díjmentesen látogatható előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >