Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az MSZP mindenhová megpróbálja beépíteni kádereit
Az MSZP mindenhová megpróbálja beépíteni kádereit Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. július 16.

Image"Részben pont került a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetője körüli kutyakomédiára. Nehéz szülés volt, és úgy néz ki, az MSZP-n és a kormányon belüli hatalmi harcok után menesztették Tátrai Miklóst." - hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes-szóvivője. Mint fogalmazott, nem is az a meglepő, hogy menesztették, hanem hogy a sorozatos botrányok ellenére csak most tették meg. A politikus szerint mindez bizony kérdéseket vet fel: miért is éppen most?

 

"Azok a szakmai indokok, amelyek alapján állítólag menesztették, azok már korábban is fennálltak, tehát a valódi okok mások. A leváltás körülményeit és azt a kutyakomédiát nézve, ahogy ez történt, jól látható, hogy ebben a személyi ügyben is összecsaptak egymással a különböző szocialista üzleti körök" - szögezte le a honatya, aki arra is rámutatott: ebben az ügyben is egyértelműen tetten érhető, hogy az MSZP-nek már nincs politikája, kizárólag - a belső törésvonalak mentén egymással is folyamatos küzdelemben álló szocialista gazdasági körök által képviselt - üzleti érdekei vannak.

 

Image
Fotó: Fidesz

Ami a szocialistáknál zajlik, - folytatta - az nem más, mint marakodás a koncon. Marakodás azon, hogy az utolsó hónapokban ki rendelkezik a konc felett. A helyettes szóvivő szerint érdemes feltenni a kérdést: Tátrai esetleg már nem tudott eleget hozni az MSZP krízisalapjába, azaz pártkasszájába, ezért kellett mennie? Ezzel kapcsolatosan emlékeztetett arra is, nem Tátrai Miklós az egyedüli felelős azokért a botrányos ügyekért, amelyek összefüggésbe hozhatóak Vagyonkezelővel.

"Felelős az őt hatalomba segítő Veres János, illetve Gyurcsány Ferenc, de felelős az őt eddig posztján tartó Bajnai Gordon és Oszkó Péter is. Tátrai tevékenysége jól szimbolizálja a Gyurcsány-Bajnai-korszakot" - jegyezte meg Cser-Palkovics, kiemelve: a Vagyonkezelő körüli üggyel túl közel kerültek Bajnai Gordon miniszterelnökhöz. Példaként említette a sukorói kaszinó beruházás egyértelműen Bajnaihoz kapcsolódó szálakat.

A politikus végül hozzátette: a szocialisták a túlélés érdekében, az emberek érdekeivel mit sem törődve most építik be a kádereiket a lehető legfontosabb helyekre, a kiválasztásnál pedig a szakmai alkalmasságnál és az emberek érdekeinél megint csak fontosabbak lesznek az üzleti szempontok és a szocialista üzleti körök erőviszonyai.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >