Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Hidegfegyverek – tematikus tárlatvezetés kardokról, szablyákról a Szent István Király Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. október 17.
Október 19-én, csütörtökön 14 órától Jamrich Viktor, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum gyűjteményvezető muzeológusa tart tematikus tárlatvezetést a Hadi múltunk kincsestára kiállításon. A Hidegfegyverek című programon a gyűjtemény tárgyainak sorát, szablyákat, tőröket, kardokat és buzogányokat mutat be az előadó.

 

Hidegfegyverek címmel Jamrich Viktor, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum gyűjteményvezető muzeológusa tart tematikus tárlatvezetést a Szent István Király Múzeum Rendház épületében október 19-én, csütörtökön 14 órától. A muzeológus a Hadi múltunk kincsestára – Válogatás a Hadtörténeti Múzeum értékeiből című időszaki kiállítás keretében az úgynevezett hidegfegyvereket mutatja be, egészen a középkortól. A teljesség igénye nélkül kardok, buzogányok, lándzsák, csatabárdok, tőrök, kések és sisakok is szóba kerülnek. Az érdeklődők találkozhatnak a különböző fegyverek kiegészítőivel is, így a csatlékok, kardkötők és kardbojtok történetét is megismerhetik.

A tárlatvezetés a kiálltásra megváltott jeggyel vehető igénybe. A szervezők a kiállítótér korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációt kérnek, melyet a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen október 19-én, csütörtökön 10 óráig tehetnek meg az érdeklődők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >