Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Halálos baleset Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 16.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat július 15-én, szerdán kora este 18 óra 35 perckor. – kaptuk a hírt Bisztricz Anett sajtóreferenstől - A jelzés szerint a börgöndi repülőtér felé vezető úton egy traktor felborult, és egy ember a jármű alá szorult. A székesfehérvári tűzoltók nagy erőkkel igyekeztek a helyszínre, a tűzoltólaktanyából két gépjárműfecskendő és a műszaki mentőszer is elindult, valamint Benke Dávid Dénes tű. hadnagy, szolgálatparancsnok a tatabányai tűzoltódaru leriasztását is kérte.

 

Bisztricz Anett tájékoztatása szerint a helyszínen, a börgöndi repülőtér felé vezető mellékúton, Székesfehérvár és az M7-es autópálya felüljárója között egy trágyaszóró pótkocsit vontató Landini Landpower traktor az út menti árokba hajtott, majd bebicskázva a búzatáblában a jobb oldalára borult. A pótkocsi vonórúdja eltörött. A traktort vezető férfi a baleset során a felborult Landini alá szorult.

 

Image
Fotó: Székesfehérvári Tűzoltóság

A székesfehérvári tűzoltók emelőpárnákkal (úgynevezett Vetter-párnákkal) és feszítő hengerrel, valamint egy Manitou teleszkópos rakodógép segítségével megemelték a felborult traktort, s így sikerült a sofőrt kiemelni a roncs alól. A férfi életét a mentők a helyszínen már nem tudták megmenteni.

A felborult Landinit a tűzoltók állították kerekére, majd áramtalanították a traktort. A tatabányai tűzoltóság darujára végül nem volt szükség.

 
< Előző   Következő >