Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Délszláv zenés est lesz táncházzal szombaton a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. október 20.
Délszláv zenés, táncos estet szervez a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat október 21-én, szombaton 17.00 órától a Szent István hitoktatási és Művelődési Házban. Közreműködik a Tököli Délszláv Nemzetiségi Együttes tánckara és férfikórusa, valamint a KOLO együttes. A belépés díjtalan.

 

 

A Tököli Délszláv Nemzetiségi Együttes 1967-ben alakult, célja a magyarországi délszlávok népi kultúrájának, táncainak és zenéinek gyűjtése, feldolgozása és színpadra állítása. Repertoárjában megtalálhatók a különböző magyar tájegységek dalai, táncai, illetve a volt Jugoszlávia népeinek folklórja is. Az együttes tánckarból, illetve férfikórusból áll, és az utánpótlás, valamint hagyományőrző csoportokkal együtt mintegy 120 főt számlál. Rendszeres résztvevője országos fesztiváloknak, nemzetiségi találkozóknak, állandó kíséretét a KOLO zenekar biztosítja.

A szombati székesfehérvári eseményre szeretettel várják mindazokat, akiket érdekel a horvát, szerb és szlovén népi kultúra. A táncházzal egybekötött eseményre díjtalan a belépés. A program Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >