Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Változások – Szélesen vett grafikai kiállítás nyílik pénteken a Pelikán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. október 20.
A Székesfehérvári Művészek Társasága 20 alkotójának műveiből nyílik a Pelikán Galéria legújabb tárlata pénteken. A Változások című kiállításban az ember és a természet kapcsolata jelenik meg a változatos nézőpontú és megközelítésű grafikai és rajzi jellegen alapuló mintegy negyven alkotáson.

 

 

Hat évvel ezelőtt a Miskolci Galéria indította útra, 2023-ban pedig a Magyar Grafikusművészek Szövetsége újra meghirdette a Grafika Hónapja rendezvénysorozatot, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a kortárs grafikai művészetekre. A tematikus programok között kiállítások, workshopok, beszélgetések, előadások szerepelnek, azaz minden, ami a grafikával összefügghet.

Székesfehérváron a Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága a Változások című kiállítással csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz. Az október 20-án, pénteken nyíló tárlaton olyan, tágan vett értelemben született grafikai alkotások szerepelnek, amelyek az ember és a természet kapcsolatáról, a láthatatlan és látható változásokról szólnak. A Székesfehérvári Művészek Társaságának 20 tagja változatos nézőpontú művel, művekkel készült. A különböző technikákkal, különböző felületeken megjelenő alkotások kísérleti megközelítést mutatnak be a grafikai kapcsolódással. 

A kiállítást Szűcs Erzsébet művészettörténész nyitja meg október 20-án, pénteken 18 órakor. A  Pelikán Galériában Arany Gold Zoltán, Bauer István, Bárány Terézia, Bukovácz Lajos, Büki Zsuzsanna, Koppány Attila, Miklós János, Paczona Márta, Pácser László, Pálné Hencz Teréz, Pinke Miklós, Revák István, Revák Katalin, Szegedi Csaba, Szentes Ottokár, Szolnoki Szabolcs, Szűts Angéla, Varga Gábor Farkas, Vári Kovács Ágnes és Végvári Beatrix alkotásai tekinthetők meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >