Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Martz mellé egy külföldi csatár érkezhet
Martz mellé egy külföldi csatár érkezhet Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. július 17.

ImageA tavalyi légiósok közül Nathan Martz és Andreas Byström kaphat szerződést idén is a Volán vezetőitől, akik tárgyalásban állnak a salzburgi Hetényi Péterrel, míg Becze, Fodor, Kóger és Vas János sorsa erősen kérdéses. Ahogy az július közepén egy jégkorongcsapat életében lenni szokott, a játékoskeretben egyelőre sok a kérdőjel, de a napok, hetek múlásával egyre inkább tisztul a kép.

 

Honlapunk ezúttal annak járt utána, hogy jelenleg miként fest az Alba Volán 19 állománya, kik érkeztek, kik távoztak, s kikkel áll tárgyalásban a harmadik EBEL-idényére készülő klub vezetése. A sort kezdjük a távozókkal, már csak azért is, mert közülük hárman Németországban folytatják a pályafutásukat. Szuper Levente a Hannover Scorpionshoz, Jason Guerriero a Schwenninger Wild Wingshez, míg Nick Martens a Hannover Indianshoz szerződött. Ryan Bonni pedig Olaszországba, ő az Aquile FVG Pontebba gárdáját erősíti a továbbiakban.

A farmcsapat támadója, Kovács Viktor László viszont hiába került fel a legjobbak közé, nem láthatjuk őt az EBEL-ben játszani, lévén Kanadába igazolt. Felmerült egy másik kapusunk, Becze Zoltánnak a távozása is, aki több csapattal is tárgyalásban áll - többek között hírbe hozták őt az Újpesttel -, így most még bizonytalan, hogy az előttünk álló szezonban is a Volán játékosa lesz-e. És akkor az érkezőkről.

Biztosra vehető, hogy Brianconból Székesfehérvárra teszi át a székhelyét Ladányi Balázs és Vas Márton, mellettük Peterdi Imre Dunaújvárosból, Mihály Árpád Csíkszeredából – HC – érkezik. A Szuper Levente távozása miatt kialakult űrt egy finn kapus, nevezetesen a 34 esztendős Tommi Satosaari töltheti be, aki Vashoz és Ladányihoz hasonlóan az előző idényét Brianconban töltötte.

A 2003-tól két éven át az Olimpija Ljubljanában szereplő hálóőrrel mindenben megegyezett klubunk vezetősége, s a szerződés aláírása jelen helyzetben már csak formalitás. Régóta szó van Kóger Dániel visszaigazolásáról is. A fiatal tehetség már az alapozó edzéseket is itt végezte, de most még nem jelenthető ki biztosan, hogy a Volánban folytatja-e a pályafutását. Kógerhez hasonlóan szintén Salzburgból érkezhet a tehetséges utánpótlás-válogatott védő, Hetényi Péter, vele tárgyalásban állnak a vezetők.

Nem dőlt el végérvényesen Fodor Szabolcs és Palkovics Krisztián sorsa, utóbbi minden valószínűség szerint marad, „Fociról” viszont csak szeptember elején tudhatunk biztosat. A menedzsmenttől kapott tájékoztatás szerint az Alba Volán 19 vezetői egyszer tárgyaltak Vas Jánossal, ám neki ügynöke keres csapatot, így megjósolhatatlan, hol játszik a válogatott csatár a következő szezonban…

Két légiósnak, Andreas Byströmnek és Nathan Martznek szerződést kínált csapatunk, hiszen rájuk a jövőben is számítanának, ám velük kapcsolatban sem mondható még biztosnak semmi. Az ajánlatot megkapták, a vezetők várják a válaszukat.

Ez azonban több kérdést is felvet, lévén ha Byström marad, akkor csak két külföldi védőt kell még szerződtetnie a Volánnak – lehetőségek már vannak, konkrétumok nincsenek -, ellenben a tervezett három külföldi csatár helyett csak egy jöhet. Vagy Martz, vagy távozása esetén pótlására egy kiszemelt.

És akkor ezek után a jelenlegi keret – posztonként:

Kapusok: Hetényi Zoltán, Bálizs Bence, Tommi Satosaari, Bencze Zoltán (?)

Védők: Tokaji Viktor, Jobb Dávid, Horváth András, Ondrejcik Rastislav, Maklári Erik, Balogh Bálint, Hetényi Péter (?), Andreas Byström (?), külföldi védő 2. (?), külföldi védő 3. (?)

Csatárok: Kovács Csaba, Artyom Vaszjunyin, Sofron István, Benk András, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Fekete Dániel, Tóth Adrián, Hajós Roland, Ladányi Balázs, Peterdi Imre, Vas Márton, Mihály Árpád, Palkovics Krisztián (?), Fodor Szabolcs (?), Kóger Dániel (?), Nathan Martz (?)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >