Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Húsz perc mozgással az egészségért – 3-1-2 meridiántorna Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. október 27.
Ősztől újra indult a meridiantorna a vízivárosi LISZI Iroda közösségi terében. A hagyományos kínai orvosláson alapuló, minden korosztálynak ajánlott egészségmegőrző foglalkozás jelenleg a város három helyszínén érhető el, teljesen díjmentesen.

 

 

A 3-1-2 meridiántornát Dr. Eőry Ajándok orvos, természetgyógyász, a hagyományos kínai orvoslás magyarországi úttörője honosította meg hazánkban. A 20 perces, egyszerű mozdulatokból álló gyakorlatsor a testnek olyan pontjait is megmozgatja, melyek a hétköznapi tevékenységek során nem feltétlenül kapnak elég stimulációt. Ennek köszönhetően a 3-1-2 meridiántorna kiemelt egészségmegőrző hatással bír. A különleges mozgássort Zhu Zhon Xiang professzor védjegyezte. A professzor az alapító etikai kódex alapján kikötötte, hogy senki nem fogadhat el pénzt a tornáztatásért, így a foglalkozások világszerte ingyenesen elérhetőek.

Székesfehérváron jelenleg három helyszínen elérhető a foglakozás: a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban szerdánként délelőtt, a Budai úti LISZI Irodában ugyanezen a napon délután, még az Öreghegyi Közösségi Házban hétfőnként délelőtt várják a tornázni vágyókat. Az ÖKK stábja a nyári szünet után újra elérhető foglalkozást a LISZI Irodában látogatta meg szerda délután.

A foglalkozás minden héten nagy érdeklődés mellett zajlik, a csoportba várják a teljesen kezdő és tapasztalt tornázókat is. A 3-1-2 meridiántorna nem csupán a testmozgásról, de a közösségről is szól, hiszen a résztvevők között már komoly összetartás alakult ki – fogalmazott Iker Istvánné Éva, a foglalkozások vezetője, aki kilenc éve találkozott először a módszerrel. „Mindig szerettem volna embereken segíteni és ez egy olyan gyakorlatsor, amivel az egészségi állapotunkat tudjuk javítani, karbantartani.” – nyilatkozott a foglalkozásvezető, aki hangsúlyozta: nem mindegy, hogy az úgynevezett meridiánpontokat hogyan nyomkodják a tornázók, azonban aki elsajátítja a gyakorlatokat, naponta akár többször is elvégezheti a mozdulatsort. Iker Istvánné Éva állítása szerint a meridiánpontok érintése javítja a vérkeringést, ezáltal energikusabban, jobban fogják érezni magukat a résztvevők még akkor is, ha nem a teljes gyakorlatsort végzik el. „A tornákon ingyen és bérmentve részt lehet venni, a lényeg, hogy mindenki tegyen az egészségéért valamit.” – üzente a 3-1-2 meridiántorna iránt érdeklődőknek a foglalkozásvezető.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >