Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kettős győzelemmel jutott tovább a MÁV Előre Foxconn a Challenge Kupában Nyomtatás E-mail
Írta: MÁV Előre Foxconn kommunikációs csapata   
2023. november 02.
Magyarországi kiütéses sikerét követően idegenben sem ingott meg a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Challenge Kupában. Dávid Zoltán vezetőedző együttese kettős győzelemmel, szettveszteség nélkül jutott a torna legjobb 32 csapata közé Amstettenben.

 

A fehérvári röplabdacsapat a klub közel 115 éves története során október 24-én lépett először pályára a nemzetközi porondon, hazai környezetben, a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. Jól sikerült a bemutatkozás, a CEV Challenge Kupa első fordulójának odavágóján a MÁV Előre 3-0-ra verte a VCA Amstettent. A munkát azonban Ausztriában kellett befejezni, ahol Pesti Marcelléknek előzetesen legalább két szett megnyerésére volt szükségük.

A kék-fehér együttes ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, és bár eleinte tapasztalható volt némi bizonytalanság, a végére kényelmes, 19-25-ös eredménnyel húzta be a MÁV Előre az első játszmát. A második felvonásban a VCA Amstetten több ellenállást mutatott, de a magyar csapat továbbra is megállíthatatlannak tűnt, és többek közt öt pontot érő blokkolásnak köszönhetően 25-20-ra megnyerte a továbbjutást érő szettet. Dávid Zoltán legénysége ezt követően rövidre zárta a párharcot és egy könnyed 18-25-ös harmadik játszmával összesítésben 6-0-ra győzte le ellenfelét.

„Az első néhány pontnál látszott a srácokon a stressz, ami természetes, hiszen ez volt az első nemzetközi megmérettetésük idegenben. Annak ellenére azonban, hogy vezetett az ellenfél, azt láttam rajtuk, hogy nem hisznek a továbbjutásban. Mi meg szépen lassan építettük az önbizalmunkat. Sikerült megszerválnunk azt a játékost, akire a taktikánk épült, utána pedig a csapat nagyon szépen betartotta az utasításokat, aminek köszönhetően magabiztosan kézben tudtuk tartani a mérkőzést” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

A MÁV Előre Foxconn a CEV Challenge Kupa következő fordulójában a svájci Volley Näfels ellen már a nyolcaddöntőbe kerülésért játszhat. Az első mérkőzést november 21-én rendezik a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >