Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Mikrobusz, teherautó és személygépkocsi ütközött a 63-ason Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 19.

ImageAz elsődleges adatok szerint hárman sérültek meg abban a karambolban, amelynek egy utánfutós mikrobusz, egy tehergépkocsi és egy személyautó volt a részese  a 63-as főúton, Székesfehérvár közelében. Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a baleset következtében a mikrobusz utánfutója keresztbe fordult az úton, s a rajta szállított széna körbálák egy része az útra és az árokba esett.

 

A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére, valamivel több mint két órán át teljes útzár volt a főút ezen szakaszán.

A székesfehérvári tűzoltóság ügyletére érkezett jelzés szerint a 63-as főúton egy teherautó, egy mikrobusz és egy személygépkocsi ütközött, ennek megfelelően Takács József tű. alezredes, szolgálatparancsnok I-es kiemelt fokozatban riasztotta le a szükséges szereket, így a káresethez a tűzoltók egy gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel és az erdőtüzes gépjárművel kezdték meg a vonulást.

 

Image
.

Bisztricz Anett elmondta, hogy a 63-as főúton a 88-as kilométer közelében az Aba-Belsőbáránd felől érkező Renault Mégane nekiütközött a vele azonos irányban, az út szélén parkoló, rakomány nélküli MAN teherautó bal hátuljának, majd a szemből érkező, utánfutón kör szénabálákat szállító Mercedes mikrobusz jobb elejének csapódott. A Mercedes ezután nekiütközött a bal elejével a teherautó bal elejének, a Renault pedig az út menti szántóföldön állt meg.

 

Image
.

A mikrobusz utánfutója keresztbe fordult az úton, s a rajta szállított széna körbálák egy része az útra és az árokba esett. Az ütközéskor a tehergépkocsi vezetőfülkéjében egy férfi tartózkodott, a másik pedig a jármű mögött állt. A balesetben ők nem sérültek meg. A mikrobuszban a sofőr mellett utazó férfi a tűzoltók segítségével szállt ki a járműből. Őt a mentők lábsérüléssel szállították kórházba. A Renault-ban ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

 

Image
Fotó: Bisztricz Anett

A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére, valamivel több mint két órán át teljes útzár volt a főút ezen szakaszán. A székesfehérvári tűzoltók az útról félre görgették a leesett szénabálákat, majd az utánfutót a műszaki mentőszer csörlővel félre vontatta, s ezután az erdőtüzes jármű húzta le az útról az összeroncsolódott mikrobuszt.

 
< Előző   Következő >