Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Mondj igent az időutazásra! (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Jaffa Kiadó   
2023. november 03.
A Jaffa Kiaidó két olyan szerzőjének regénye is megjelenik a napokban, akik rendszeresen kalandozásra hívják az olvasókat a múltba. Ha szereted a romantikus történeteket és az időutazást, neked szól Bauer Barbara Vörös posztó című újdonsága, és Mörk Leonóra A Hellinger-Madonna című regényének új, bővített kiadása!

 

A régi festmény titka

Hamarosan megérkezik a nyomdából Mörk Leonóra legfrissebb kötete, A Hellinger-Madonna új, bővített kiadása. Az eredetileg 2014-ben megjelent regény változatlan címmel, de új borítóval és hetven oldalnyi plusz tartalommal kiegészülve jelenik meg. Az új változat november 6-án, hétfőn este fél 6-tól mutatkozik be a Libri Nyugati téri üzletében, ahol a szerzővel Karafiáth Orsolya beszélget majd.

A regény három nő története, akiket összeköt két festmény és egy titok. Ennek a nyomába szegődik a kedves, fiatal művészettörténész, Kata. Nyomozómunkája az 1500-as évek Wittenbergjébe vezeti őt, ahol egy nap titokzatos fiatal nő érkezik a szász választófejedelem udvari festőjének, Lucas Cranachnak a házába. Matthiast, a festő legkedvesebb növendékét elbűvöli a különös idegen, és amikor a mester megbízza a lány portréjának megfestésével, a fiú olyan üzenetet rejt el a képen, amelyből a figyelmes szemlélő megrázó történetet olvashat ki.


Négy nő válaszúton
Sokan vártátok, és a napokban megjelenik Bauer Barbara új regénye, a Vörös posztó. A könyv november 7-én, kedden este fél 6-kor mutatkozik be a Libri Allee Könyváruházban, ahol a szerzővel Endrei Judit beszélget majd. A helyszínen személyesen is találkozhattok az írónővel, és megvásárolhatjátok, illetve dedikáltathatjátok a kötetet.

És hogy miről szól a regény? Négy asszony történetén keresztül egy generációkon átörökített, mélyen elzárt trauma útját követi végig a tragédia pillanatától a felismerés napjáig, a II. világháború végjátékától napjainkig. Titkok, elhallgatás. Vajon mi okoz nagyobb lelki terhet: a kíméletes csend, vagy a kimondott, olykor kegyetlen valóság? Erre a kérdésre keresi a választ a főszereplő, Körösi Laura háromgyermekes, boldog házasságban élő ötvenes nő, akinek az élete gyökeres fordulatot vesz, amikor úgy dönt, kiállítást rendez dédanyja régóta őrizgetett festményeiből.
 
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >