Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Történelmi pillanat: az első jégre lépés az Alba Arénában Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid és Bácskai Gergely   
2023. november 06.
Pénteken délután egy kis időre birtokba vehette az Alba Aréna jegét a Hydro Fehérvár AV19 csapata. A fehérvári hokisok egy sajtónyilvános esemény keretein belül 2x8 perces mérkőzésen tesztelték le jövőbeli otthonukat, ahol a történelmi első gólt is meglőtték. A tervek szerint a hokisok a következő szezont már az új csarnokban kezdik.

 

 

Péntek délután megtartották az Alba Aréna első jeges eseményét, és a Hydro Fehérvár AV19 játékosai birtokba vehették az - egyelőre az NHL (észak-amerikai hokiliga) szabványa szerinti - pályát. A kék-fehér meccsen a játékosok 2x8 percet játszottak, futóóra mellett. Nem is kellett sokat várni az Alba Aréna első góljára, miután Mihály Ákos egy ügyes lövéssel Horváth Dominik kapus ketrecébe talált. A mérkőzés jó hangulatban zajlott, de az örömjáték végén pedig a többek között Mihály Ákost is soraikban tudó kékek 6-5-re nyertek a Terbóccsal és Voklával felálló fehérek ellen. Fontos megjegyezni, hogy a multifunkcionális csarnok még nem készült el teljesen, az átadásra előreláthatólag tavasz végén kerül sor. A csarnok munkálatai 2021 novemberében kezdődtek, az aréna befogadóképessége 6000 fő lesz. A tervek szerint pedig a jégkorongmérkőzések mellett egyéb teremsportok, koncertek, előadások, vásárok is lebonyolításra kerülhetnek a létesítményben.

Egy történelmi pillanat ez a város közösségének, hiszen pályára léphetett a még épülő, új multifunkcionális csarnokban a Volán első csapata egy próbajáték erejéig – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „Nagy élmény volt a csapatnak és azoknak a szurkolóknak is, akik láthatták az új aréna jegén a csapatot. Nagyon örülök, hogy a Modern Városok Program keretében hamarosan befejeződik az építkezés, és a használatbavételi eljárás után, jövő tavasszal át is adhatjuk majd a fehérváriaknak az új létesítményt.” – fogalmazott a városvezető, aki elmondta: most ugyan csak egy maroknyi szerencsés szurkoló láthatta a csapatot, a következő évtizedekben azonban bőven lesz erre lehetősége a székesfehérvairaknak.

Óriási dolog volt pályára lépni az új arénában, amit már nagyon várt a csapat, és azt gondolom, hogy a magyar jégkorong is - mondta az új aréna első jeges programja után Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 general menedzsere. Szélig nyilatkozatában elmondta, a játékosok is csak dicsérték a jeget. A tervek szerint azonban csak a következő szezonban kezd majd itt játszani a csapat, az idei szezont még a Raktár utcában fejezik be. „A csarnok nyitottsága fantasztikus, úgy tudom, szempont volt a tervezésnél, hogy minél közelebbről, kényelmesen nézhessék a mérkőzéseket a szurkolók. Remélem ugyanolyan jó hangulat lesz majd itt is, mint az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.” – fogalmazott a sportvezető, aki kitért a jelenleg kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapat szereplésére is. „Örülünk nagyon, hogy a nyári váratlan vezetőedző-váltás ellenére elmondható, hogy jól kezdtük a szezont és kicsit felszabadultabb is a csapat.” – hangsúlyozta Szélig, aki egyelőre az idei szezonra koncentrál, azonban a játékosokkal együtt nagyon várják, hogy birtokba vehessék az Alba Arénát, és teljesítményükkel teltházas meccseket csináljanak az új multicsarnokban.

A Hydro Fehérvár AV19 együttese a hétvégén két mérkőzést is játszik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Előbb szombaton a Voralberget, majd vasárnap a Vienna Capitals csapatát fogadják.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >