Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A Vidi nagyot fordított a hajrában az Újpest ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. november 06.
Hazai pályán továbbra is jól szerepel a labdarúgó NB I-ben (OTP Bank Liga) a Fehérvár FC. A piros-kékek szombaton este az eddig kiválóan menetelő, 3. helyen álló Újpest FC ellen nyertek 0-1-ről fordítva 2-1-re a csereként beállt Kastrati és Karamoko góljaival, a hajrára ugyancsak a kispadról beszálló Kalmár Zsolt vezérletével. A Vidi ezzel az újabb 3 ponttal feljött a tabella 5. helyére, ahol legutóbb a 2021-2022-es bajnokságban állt úgy, hogy a szezonból már legalább 5 forduló eltelt.

 

Az összecsapást jobban kezdték a lila-fehérek, akik – mivel a Vidi átengedte nekik a kezdeményezés lehetőségét – többet támadtak és egy akciójuk végén a fizikai erejét is kihasználó Ambrose közeli találatával (a támadó Serafimovot forgatta be, aki egyszerűen lepattant róla közben…), majd gond nélkül őrizte is előnyét, mivel  hazaiak lassan és kiszámíthatóan szőtték akcióikat. Azonban így is könnyen egalizálhatott volna a fehérvári egylet, Kodro azonban nagy ziccerben rontott a játékrész hajrájában.

A második félidő első harmadában is az Újpest játszott jobban, de Tajti jól eltalált lövésén kívül, amely a felső lécen csattant, olyan nagyon már nem erőltette a gólszerzést, az eredmény így nem változott. Egyre inkább ellaposodott a játék, amikor Grzelak edző úgy érezte, eljött az ideje a cseréknek, főképp, hogy a kisebb sérülése után ismét hadra fogható Kalmár Zsolt és a villámléptű Kastrati is a rendelkezésére állt.

Az egyre jobban magára találó Vidinél egy megadott, aztán „szokás szerint” agyon VAR-ozott és visszavont büntető (Nikolics kapus húzta el Schön lábát helyzetben, sárgát is kapott, nem is reklamált, mint ahogy az újpesti csapat sem, de aztán a VAR-os egység rászólt Andó-Szabó fülére, hogy várjon kicsit, eljátszanak a technikával. Addig kockázgattak, mígnem kihívták a sporit is videózgatni, aki végül úgy döntött, hogy az egyébként tisztán annak látszó 11-es, nem volt 11-es…) nyomta meg a magasabb fokozatba való kapcsolás gombját, mert alaposan felpörgött a gárda: Kodro ismét kihagyott egy nagy ziccert, majd a kapufát is eltalálta, miután Kalmár szögletből is csavart egy szép felső lécet!

Aztán már nem volt pardon: a 81. minutumban Schön bal oldali lapos beadását Kastrati négy méterről bevarrja ahogy kell, és bizony megérdemelten egalizált csapatának. Az elmúlt percek történéseit tekintve nagyon járt már a hazaiaknak ez a találat.

Nem sokkal később aztán Szabó Levente helyére beállt Karamoko is, aki a 89. percben első labdaérintéséből mellre veszi a felé pattanó labdát, majd egyből a kapuba tüzel, megfordítva és meg is nyerve ezzel a meccset! 2-1, ez maradt a végéig, bár Andó-Szabó bő 7 percet hosszabbított, az ismét alaposan iparkodó Újpest már nem tudott egyenlíteni.

Értékes győzelmet aratott a Vidi, mert az idei Újpest az elmúlt 15 év legerősebb Újpestje, nem véletlenül áll a dobogó 3. fokán. Ez a meccs is megmutatta, a fehérvári gárda messze sem gyengült annyira, hogy kiesőjelöltként kellene rá tekinteni. A mostani 5. helyezése reális, összességében ez a garnitúra – némi téli célirányos erősítéssel – simán odaérhet akár a dobogóra is, de az első hatban mindenképpen ott a helye. Mindazonáltal a mezőny sűrű, a Ferencváros mögött a Paks, Puskás Akadémia, Újpest, Debrecen, Vidi ötösfogat bármely tagja befuthat majd a 2.-6. helyek valamelyikére, de a DVTK, KTE, MTK hármas is bezavarhat a képbe és befuthat a mezőny első felébe az idény végére. A Kisvárda, Mezőkövesd, ZTE trióból kerülhet ki a két búcsúzó, ugyanakkor a már említett KTE, MTK, DVTK hármas sem érezheti magát biztonságban, főleg, ha éppen a hajrában produkálnak egy olyan rossz szériát, mint az elmúlt hetekben.

Visszatérve még kicsit a Vidihez: Bartosz Grzelak a mai meccsen cserélt először időben és igazán jól, amióta márciusban Fehérvárra érkezett, s lám, ennek rögtön meg is lett az eredménye, hiszen Kalmár és Kastrati alapjában lendített nagyot a támadójátékon, pontosabb, gyorsabb, összeszedettebb és hatékonyabb lett a csapat előrejátéka, Karamoko pedig pont azt tette, amiért beállt az utolsó percekre: megfordította góljával a meccset. Függetlenül mindentől, a piros-kékek hektikus focija, mérkőzéseken belül is hatalmas formaingadozása, a védelem bizonytalansága és szervezetlensége továbbra is jelentős gond, amit orvosolni kell, hogy a végén valóban a mezőny első felében végezzen a csapat.

A Vidi 17 ponttal beérte és jobb gólkülönbségével meg is előzte a DVTK-t és a Debrecent, az 5. helyen áll, a következő fordulóban, november 12-én, vasárnap 16.00 órakor pedig a Ferencváros vendége lesz a Groupama Arénában.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >