Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mécsesgyújtás az ‘56-os mártírok emlékére – közös tiszteletadás az Országalmánál
Mécsesgyújtás az ‘56-os mártírok emlékére – közös tiszteletadás az Országalmánál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 06.
Hagyományosan az Országalmánál szervezett mécsesgyújtással emlékezett meg Székesfehérvár Önkormányzata az 1956-os forradalom mártírjairól szombaton, a nemzeti gyásznapon. 67 évvel ezelőtt ezen a napon indult meg a szovjet csapatok inváziója a szabadságharc leverésére.

 Az Országgyűlés 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá november 4-ét. 1956-ban ezen a napon a szovjet hadsereg támadást indított Budapest és a nagyobb városok ellen, vérbe fojtva a forradalmat. November 4-én országszerte megemlékezünk mindazokról, akik életüket áldozták a magyar szabadságáért.

Székesfehérvár Önkormányzata hagyományosan a Belváros szívében szervezett csendes megemlékezést. Az Országalmánál mécsest helyezett el Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester. Részt vettek a megemlékezésen a város önkormányzati képviselői, a Magyar Honvédség hazai és nemzetközi alakulatainak tagjai, önkormányzati cégek és intézmények képviselői, honvéd hagyományőrzők, valamint civil emlékezők is csatlakoztak a mécsesgyújtáshoz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >