Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Jégkorong ICEHL: a Capitals legyőzésével javított a Volán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. november 06.
Szombaton este kellemetlen vereséget szenvedett a Vorarlbergtől, ám alig egy nappal később már javított is az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong liga 18. körében a Hydro Fehérvár AV19, simán, 4-2-re győzött a Vienna Capitals ellen. Most nem ragadt bent az öltözőben, sőt, villámrajtot vett Kiss Dávid alakulata és alig 5 percnyi játékot követően már kettővel vezetett Leclerc és Stipsicz góljaival.

 

A fehérvári gárda ezúttal végig koncentráltan hokizott, kontrollálta a játékot. 2:0 után még viszonylag gyorsan szépítettek a bécsiek, de újabb találat sokáig egyik oldalon sem esett, mert a kapusok kiválóan védtek, illetve a támadó alakzatok pontatlanok voltak a befejezéseknél. A második harmad közepén aztán Terbócs előbb visszaállította a kétgólos különbséget a felek között, majd alig 40 másodperccel később Hári János el is döntötte a lényegi kérdést, miszerint kié lesz a három pont. Bár szűk félóra volt még hátra, nem volt benne a játékban, hogy a Capitals feltámad.

Nem, hogy nem sikerült, a kozmetikázás is csak a végső dudaszó előtt 18 másodperccel jött össze az osztrák együttesnek. Ennek már semmiféle jelentősége nem volt, megérdemelten győzött a Volán, s gyorsan visszafoglalta 2. pozícióját az ICEHL táblázatán a címvédő Salzburg mögött 3 egységgel lemaradva, a Villach és a Linz előtt 1, illetve 3 pontnyi előnnyel.

A következő mérkőzését a fehérvári csapat – szintén hazai környezetben – a rekordbajnok Klagenfurt ellen vívja a válogatott szünetet követően, november 17-én, pénteken 19.15-kor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >