Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Az Aranybullában Petőfi monodráma, az Új Magyar Képtárban kreatív foglalkozás lesz szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. november 08.
Petőfi Sándor életművére építő verses-prózai estet tartanak november 8-án, szerdán 17 órakor az Aranybulla Könyvtárban. Ugyanezen a napon 16.00 órakor az Új Magyar Képtárban kreatív foglalkozás kezdődik, ahol kollázs-képeslapot lehet készíteni.

 



Bizony mondom, hogy győz most a magyar
 címmel kezdődik verses-prózai monodráma Petőfi Sándor életművéből, amelyen közreműködik Kurucz Ádám Konrád az Aranybulla Könyvtár olvasótermében. A színművész Latinovits-díjas versmondóként arra tette fel az életét, hogy a 21. század legsikeresebb prózai előadó-művészetét valósítsa meg. Szabadúszóként, prózai előadóművészként önálló verses-prózai monodrámákkal járja a Kárpát-medence magyar közösségeit. A programra a belépés díjtalan.

„Gyere, vágj fel egy kicsit! Készíts
kollázs-képeslapot!” címmel zajlik kreatív foglalkozás a Szent István Király Múzeum – Új Magyar Képtárban. A múzeum képzőművészeti gyűjteménye jelenleg körülbelül 8000 darabból áll, melynek legnagyobb része a kortárs magyar művészetet reprezentáló festmény, grafika és szobor, ezekből válogat az Új Magyar Képtár. A foglalkozás résztvevői a műtárgyak által ihletett kollázs-képeslapokat készíthetnek, a múzeum pedig vállalja, hogy elpostázza a lapokat annak, akinek az alkotó azt szánja. A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >