Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Márton-napi táncház
Márton-napi táncház Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 11.
Ahogy a levelek aranyba, vörösbe borulnak, és a természet utolsó nagy színpompáját mutatja a téli álom előtt, úgy közeledik a Márton-nap is, amikor a népi hagyományok és a közösségi összejövetelek ismét előtérbe kerülnek. Az Alba Regia Táncegyesület 2023. november 11-i táncházának résztvevői újra együtt kézműveskedhetnek, táncolhatnak, énekelhetnek a Malom utcában.

 A táncház nemcsak a mozgásról és a zenei ritmusokról szól, hanem az összetartozás, a közösségi kultúra és a hagyományok ápolásának eszköze is. Az Alba Regia Táncegyesület a Malom utcai Táncházban hónapról hónapra megrendezi hagyományos táncházait az alkalmakhoz illő kézműves foglalkozásokkal, népi gyermekjátszókkal, tánctanítással és zenés, táncos mulatsággal.

2023. november 11-én, szombaton 17.00 órakor a családok Márton-napi lámpást készíthetnek Pintérné Markovich Marcella kézműves foglalkozásán, majd 18.00 órától „Nincs szebb állat, mint a lúd…” címmel Kneifelné Laczkó Kriszta tart népi gyermekjátszót.

Az Alba Regia AMI Junior csoportjának csikóbálja 19.15 órakor kezdődik. A fiatalok életében elérkezik a pillanat, amikor már nem gyermekek, de még nem is teljes értékű felnőttek, ezt az átmenetet ünnepeljük a csikóbálon. Az este során a „csikók” középpontba kerülnek, és különleges tiszteletben részesülnek. A bál nem csak a fiatalok, de az egész közösség számára is fontos esemény, ahol ismét az összetartozás és a hagyományok ápolása kerül előtérbe.

Az est folyamán 20.30 órától folytatódik a nagyecsedi tánctanítás, majd 21.30 órakor kezdődik táncházi mulatság Németh Gergő házigazdával és a Galiba zenekarral.

A Márton-napi táncház belépőit elővételben az Alba Regia Táncegyesület jegyárusító felületén – https://jegy.artefolk.hu –, a rendezvény napján 16.30 órától a helyszínen vásárolhatják meg 1 200 Ft-os áron.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >