Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lépés a jövőbe! – Székesfehérváron indította el az európai invertergyártást a DENSO
Lépés a jövőbe! – Székesfehérváron indította el az európai invertergyártást a DENSO Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. november 11.
Mérföldkőhöz érkezett az autóipari termékgyártás a DENSO Gyártó Magyarország Kft-nél. A székesfehérvári üzemben november 10-én, pénteken elkészült az első inverter termék, amely az elektromos, illetve hibrid meghajtású járművek központi része. A DENSO fehérvári üzemének új gyártósorán hétfőtől elkezdődik az elektrifikációs termékek sorozatgyártása. A forradalmian új és jövőbe mutató technikai eljárás teljes folyamatát a DENSO vezetősége és dr. Cser-Palkovics András polgármester sajtónyilvános eseményen nézték végig, majd a cég munkatársaival együtt ünnepelték meg a jeles eseményt.

 


A DENSO Gyártó Magyarország Kft. 1997 óta van jelen Magyarországon, a vállalatcsoport egyik legnagyobb gyártóbázisaként az elmúlt 25 évben folyamatosan törekedett arra, hogy stabil bázisként szolgáljon mind a munkavállalók, mind a befektetők számára. A jelenleg is zajló járműipari paradigmaváltás jelentős hatással van az autóiparra. A DENSO arra törekszik, hogy termékportfóliójának megújításával bekapcsolódjon az elektrifikációs folyamatba.

A DENSO székesfehérvári gyárában telepített új gyártósoron elektromos, illetve hibrid meghajtású járművekbe beépítésre kerülő inverterek gyártása zajlik. A felkészülés és a próbagyártás után 2023. november 10-én, pénteken legördült az első, tömeggyártásban készült inverter termék. Mindez jól mutatja a székesfehérvári gyár jelentőségét a vállalatcsoporton belül, emellett a forradalmian új technológia és a tömeggyártás új korszakot nyit meg a DENSO Magyarország számára.

A DENSO vezetősége Székesfehérvár polgármesterével, dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen követte végig pénteken a gyártás teljes folyamatát az új gyártósoron, majd a fehérvári kollégákkal együtt ünnepelték meg a jeles alkalmat. 

Az ünnepségen Szincsák Attila, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. alelnöke örömét fejezte ki, hogy kollégáival együtt ünnepelheti az ötödik generációs Toyota inverter gyártásának megnyitását, ami lépés a jövőbe. Felelevenítette, hogy három évvel ezelőtt, a COVID idején közösen gondolkodtak a megújulás lehetőségeiről. A mai nap akkor még távoli, álomszerű víziónak tűnt, de a felmerült sok kérdést maguk a DENSO-s kollégák válaszolták meg, megoldották a feladatokat, és nekik köszönhető a mai jeles alkalom, amire mindannyian büszkék lehetnek.

Jiro Ebihara, a DENSO korábbi elnöke videoüzenetben hangsúlyozta, hogy az inverter gyártás megnyitása egy ünnep. Megerősítette: az elektrifikáció európai bázisa lesz Székesfehérvár, amely a gyár munkatársainak közös sikere.

Takeuchi Katsuhiko - (SD DENSO) – szintén videoüzenetben – többek között arról beszélt, hogy komoly erőfeszítések kellettek az első gyártósorhoz. A kihívás nagy, hiszen sok európai gyártó fejleszt elektromos járművekhez invertereket, ezért nagyok az elvárások. A gyártósor elindításával a DENSO egyik legsikeresebb gyára lehet a székesfehérvári.

A város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált a DENSO vezetőnek és munkavállalóinak, hangsúlyozva, hogy a mai nap egy újabb technológiai mérföldkő a cég és Székesfehérvár életében is. „Városunk gazdasági szerkezetének és ezzel sikerének egyik alapja, hogy az itt működő vállalatok egyrészt az ipar és a szolgáltatási szektor számos területén aktívak, másrészt folyamatosan lépést tartanak a fejlődéssel és az innovációval, így nem kell attól tartanunk, hogy a helyi cégek teljesítménye, így polgáraink ezreinek megélhetése veszélybe kerülne! Külön is szeretném kiemelni azt a harmonikus kapcsolatot, ami városunk és a DENSO között kialakult az elmúlt évtizedekben. A DENSO amellett, hogy jelentős munkáltató és helyi adót fizető városunkban, a társadalmi felelősségvállalásban is élen jár, akár az iskola- és óvodafejlesztésekre, a közösen finanszírozott okostanterem-programokra gondolunk, akár a legutóbb átadott japán kertre, mely egy kis ízelítőt ad városunk polgárainak a felbecsülhetetlen kincseket tartalmazó japán kultúrából.” – fogalmazott a polgármester.

Yasushi Mukai, a DENSO International Europe elnöke többek között arról szólt, hogy Magyarország kormányának és Székesfehérvár városának folyamatos támogatása tette lehetővé a DENSO további fejlődését, és azt, hogy a vállalat elérkezhetett a mai naphoz. Az invertergyártás beindítása a régióval való szoros kapcsolatokon, a humánerőforráson és a technológiai képességen alapul. A DENSO alapításakor a foglalkoztatottak száma 200 fő volt, ez mára 4.500 főre emelkedett. A vevők száma 1-ről 34-re, a beszállítóké 23-ról 87-re bővült. A fejlődés alapja a bizalmi kapcsolat.

Kitano Masayuki, a DENSO Magyarország elnöke köszönetét fejezte ki kollégáinak az áldozatos erőfeszítésekért és a sok munkáért, melynek köszönhetően eljutottak a mai napig. Az inverter-tömeggyártás elindítása azt jelenti, hogy a DENSO munkatársai mindannyian helyt álltak ezen a merőben új területen, és bebizonyították, hogy képesek új és jó eredményeket elérni.

A DENSO vezetői és a vendégek aláírásukkal látták el az első legyártott invertert az ünnepség zárásaként.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >