Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Férfi kosárlabda: nem lassít az Alba – hétből hét! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. november 13.
Hetedik mérkőzését is megnyerte a férfi kosárlabda NB I felsőházában az Arconic-Alba Fehérvár. Alejandro Zubillaga alakulata az A-csoportban újonc NKA Universitas Pécs otthonában komoly küzdelemben diadalmaskodott 86-80-ra, ezzel továbbra is egyedüli százszázalékos csapatként vezeti az alapszakasz tabelláját.

 

 

A fehérvári játékosok mozgásán alaposan érződött a Sporting CP elleni hétközi, hosszabbításba torkolló Európa Kupa találkozó. Vojvoda, Chambers és Dickey is haloványabb volt a szokottnál, fásultak, pontatlanok voltak, kevesebbet is vállaltak magukra, mint szoktak. Ennek ellenére az első két játékrészt behúzta az Alba, így a félidei pihenőre 8 pontos előnnyel vonulhatott.

A második félidő elején aztán igencsak energiatakarékos üzemmódra váltott a Zubillaga-gárda, érthető módon spórolt volna erejével a játékosok zöme, ám erre a hazaiak nem adtak sok esélyt, mivel megérezték az esélyt és a félidei nyolcpontos hátrányból 10 perc alatt egy pontos előnyt hoztak ki lelkes, koncentrált produkciójukkal.

A záró negyedre aztán összekapták magukat Vojvodáék és ha nem is könnyen, de a remeklő, 27 pontig jutó Philmore és a szintén jól játszó Barnett (16 pont) vezetésével nyertek.

A veretlenségi sorozat tehát tovább tart, ezt a hét sikert pedig a Kaposvár ellen fejelhetik meg a nyolcadikkal az Albások november 18-án, szombaton 17.00 órakor hazai pályán. Előtte azonban lesz egy sorsdöntő utolsó Európa Kupa mérkőzése is szerdán a bolgár Balkan BC otthonában.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >