Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az Alba Bástya és a helyi Diáktanács közös programjának bemutatásával zárult az ODT ülése
Az Alba Bástya és a helyi Diáktanács közös programjának bemutatásával zárult az ODT ülése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 13.
Ismét Székesfehérváron tartotta kétnapos ülését az Országos Diáktanács. Pénteken az Országos Diákparlamenten megfogalmazott ajánlások kapcsán készítettek jogalkotási terveket, szombaton pedig egy kulturális programot követően szakmai előadások következtek, többek között a gyermekvédelmet és a fiatalok mentális egészségét előtérbe helyezve.

 
Szombaton a Szent István Király Múzeum Rendház épületében kezdték a napot az Országos Diáktanács ülésének résztvevői. A Munkácsy Székesfehérváron és a Hadtörténeti Múzeum kiállításaival ismerkedtek, majd a „kulturális kitérő” után a Hiemer-házban folytatták a szakmai munkát a tagok.

A fehérvári tanácskozásra „A gyermek, tanuló biztonsághoz való joga. A gyermekvédelmi rendszer" című előadással készült dr. Jásper András, a Diákközéletért Alapítvány elnöke. Ezt követően egy helyi kezdeményezés került a középpontba: az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ mutatta be a fiatalok mentális egészségével kapcsolatos prevenciós programját. Tisztl Henrik ismertette az általa vezetett intézmény szakmai munkáját, valamint beszélt az óvodai és iskolai szociális segítőkről, akik minden a járásban jelen vannak a köznevelési intézményekben, segítik a gyermekeket. Előadásában az elmúlt másfél év prevenciós programjait is bemutatta, fókuszban a stresszkezelés és a bántalmazás megelőzésével, felismerésével kapcsolatos projektjeikkel. Mint Tisztl Henrik kiemelte: a tavalyi év második felében és az idei évben a fiatalok mentális egészégének védelme, támogatása került a szakmai munkájuk fókuszába, melyhez elengedhetetlenek azok a rendkívül értékes együttműködések, mint például a Székesfehérvári Diáktanáccsal közös munka.

Az Országos Diáktanács ülése szombaton délután zárult. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >