Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vágóné Nehrebeczky Mariann kapta a Pro Caritate-díjat
Vágóné Nehrebeczky Mariann kapta a Pro Caritate-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. november 14.
A szociális ellátórendszerben dolgozókat köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban rendezett ünnepségen. Hagyomány, hogy a város ekkor adja át a Pro Caritate Albae Regiae díjat, melyet idén az intézmény munkatársa, Vágóné Nehreberczky Mariann vehetett át. A város közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet az elkötelezettségéért és szolgálatáért.

 


November 12-én van a szociális munka napja. Az International Federation of Social Workers, azaz a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége javaslatára 1997-ben jelölték meg a napot, amikor világszerte felhívják a figyelmet a rászorulókkal, az elesettekkel, az ápolást igénylőkkel foglalkozó szakemberek tevékenységére.

Székesfehérváron hosszú évek óta tartó szép hagyomány, hogy ünnepséget szerveznek a szociális intézmények dolgozóinak köszöntésére, és fejezik ki a város egész közösségének elismerését mindazoknak, akik a város szociális ellátórendszerében dolgoznak és segítik embertársaikat.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester
beszédében hangsúlyozta, Székesfehérvár városa sok mindenre lehet büszke, különös tekintettel a szociális ellátórendszerére és az ott dolgozókra, akik nap mint nap alázattal, lelkiismeretesen teszik a dolgukat. Ez „szürke” esztendőkben sem könnyű feladat, azonban az elmúlt évek számos komoly feladatot, kihívást hoztak. Speciális feladatokat rótt az intézményhálózatra a koronavírus-járvány, az ukrajnai háborús menekültválság, majd tavaly az energiakrízis. Az elhivatott szakemberekkel közösen a város tudta kezelni ezeket a váratlan helyzeteket, problémákat is.

A polgármester arról is beszélt, hogy többek között a szociális szektor dolgozói a napokban kapják meg azt az egyszeri, 100 ezer forintos cafetéria juttatást, melyről szeptemberben döntött a Közgyűlés. „Itt nem önmagában a pénznek van jelentősége! Ez egy gesztusértékű, érdemi tettekben megnyilvánuló köszönet, és bízom abban, hogy azok, akik ebben a juttatásban részesülnek, érzik, hogy ezzel is szerettük volna kifejezni a köszönetünket a város közössége nevében. (…) A szociális terület megszolgálta, és kifejezetten megérdemli ezt az elismerést! A szakemberek magas minőségben, elkötelezetten szolgálják a rájuk bízottakat!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

Az eseményen adták át a „Pro Caritate Albae Regiae” díjat, amely annak a személynek adományozható, aki a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja, az idősek emberi méltósága, anyagi, fizikai, lelki egészsége, jóléte, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése, az esélyegyenlőség megteremtése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett.

Idén Vágóné Nehrebeczky Mariann, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársa kapta az elismerést. A díjazott 25 éve dolgozik a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi szektorban és közel húsz éve az Alba Bástya Központ (illetve annak jogelődjeinek) szakmai csapatát erősíti. Magasan képzett szakember, szociálpedagógusi végzetséggel, szociálpolitikusi mesterképzéssel és családvédelem–családgondozás tématerületen szakvizsgával is rendelkezik. Mindig elkötelezett volt a segítő szakma iránt, először családgondozóként, majd adósságkezelési tanácsadóként, jelenleg pedig jelzőrendszeri felelősként támogatja a rászoruló családokat. Kiváló elméleti és gyakorlati szakemberként mindig biztos támaszt nyújt kollégáinak, gyakornokainak. Munkájára jellemző a precizitás, az aprólékos problémafelmérés. Agilis koordinátorként, kétgyermekes családanyaként követni való példaként jár munkatársai előtt.

Ugyancsak köszöntötték az ünnepségen Tóthné Szabó Krisztinát, aki Polgármesteri Emléklapot vett át Székesfehérvár szociális igazgatásában, a szociális szolgáltatási rendszer fejlesztésében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként. A szakember utólag kapta meg azt az elismerést, melyet a szociális szférában több évtizeden át kiemelkedő munkát végző szakembereknek nyújtottak át még októberben.

Az ünnepség zárásaként mondott pohárköszöntőjében Tisztlt Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár szociális szakmaközösség egyedülálló. A szakemberek mögött áll a város, a civil szféra, a gazdasági szereplők, így mindenki kiveszi a részét abból, hogy segítse a szociális területen dolgozók munkáját.

Az ünnepségen szavalattal szerepeltek a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthon lakói, akiknek produkcióját emléklappal jutalmazták.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >