Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szabályváltozások az új szezonra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. július 20.

ImageA labdarúgó-világszövetség, a FIFA, körlevélben tájékoztatta a tagszövetségeket azokról a szabályváltozásokról, amelyeket a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB (International Football Association Board) 2009. február 28-i ülésén, Észak-írországban elfogadott. Az új regulák a nyáron rajtoló bajnokságokban már kötelezők lesznek. Talán a legfontosabb változás lesszabály módosítása (azaz a „Lex Panucci”): a pályát a játékvezető engedélye nélkül elhagyó játékos, addig, amíg a labda nem kerül játékon kívülre, úgy számít, minta az oldal-, vagy alapvonalon állna.

 

Új, a kupamérkőzések esetén a továbbjutásról döntő tizenegyes-párbajra vonatkozó határozat, hogy amennyiben kiállítás, vagy sérülés miatt nem azonos a csapatokban a pályán levő játékosok száma, az emberelőnyben levő csapatnak is csökkentenie kell létszámát.

Az edzőkre vonatkozó döntés, hogy a technikai zónában utasítást adó edzőnek nem kell haladéktalanul visszatérnie a kispadra. Ezzel a módosítással a FIFA a szakvezetők és a negyedik játékvezetők közötti „súrlódásokat” igyekszik csökkenteni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >