Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
MOVEMBER futás a Bugátban – mintegy 150 diák sportolt a figyelemfelhívás jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. november 16.
Harmadik alkalommal rendezte meg a MOVEMBER futást a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Technikum a prosztatarák elleni küzdelem mozgalmához csatlakozva. Az SZFSZC iskoláiból mintegy 150 diák teljesítette az 1,6 kilométeres távot. Az első három helyezett fiatalt ajándékokkal jutalmazták.

 


A MOVEMBER világszerte megrendezésre kerülő kampány célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét az egészségmegőrzésre, a szűrővizsgálatok, kivizsgálások jelentőségére. A mozgalomban kiemelten szerepel a prosztatarák elleni küzdelem, ennek jegyében szervezték meg a MOVEMBER futást a Bugát Pál Technikumban szerdán délelőtt, immár harmadik alkalommal. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum iskoláiból mintegy 150 fiú csatlakozott a sportprogramhoz – mondta kérdésünkre Szalai József testnevelőtanár, a kezdeményezés szervezője. Hozzátette, hogy a diákjaik ismerik és komolyan veszik a kezdeményezést, annak céljait, és idén is szívesen csatlakoztak.

A fiúk egy rövid bemelegítés után a Bugát iskola udvaráról startoltak. A futamot Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok indította el, aki örömét fejezte ki, hogy Székesfehérváron egyre több férfi vesz részt a szűrővizsgálatokon, ami nagyon fontos.

A diákok a Gyümölcs utca – Horvát István utca – Deák Ferenc utca – Martinovics utca – Károly János utca – Horvát István utca – Gyümölcs utca útvonalat követve tértek vissza az iskolába. A kezdeményezés nem minősült versenynek, azonban az első három helyezettet ajándékokkal jutalmazták. A futamot Szécsi Nemere, a Hunyadi Mátyás Technikum tanulója nyerte. A második helyen Nagy Krisztián, a Széchenyi István Műszaki Technikum diákja, míg a harmadik helyen Márki Hunor, a házigazda Bugát Pál Technikum tanulója végzett. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >