Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elmaradt a Honvéd Kupa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 20.

ImageAz utolsó pillanatban elmaradt a hétvégére meghirdetett XXI. Honvéd Kupa, amelyen a Csákberényben élő Takács Csaba is indulni akart. A sportoló legutóbb a Pannon Kupa tájékozódási futóversenyen második helyezést ért el, most pedig minden esélye megvolt rá, hogy első legyen. A viharos időjárás azonban keresztül húzta a számításait.

 

A kétfordulós, egyéni, nappali rangsoroló normál és középtávú versenyt a Veszprémi Honvéd Sportegyesület szervezte Vinyén. A terület egy jól futható szálerdőnél zajlott volna, részletgazdag domborzattal, ahol az utóbbi esőzések hatására vízátfolyások és csalános aljnövényzet is található foltokban. A futam azonban elmaradt, Takács Csaba pedig nagyon csalódott volt, hiszen a pályát önszorgalomból lefutva úgy látta, hogy győztes időt teljesített volna.

Legutóbb a Pannon Kupa tájékozódási versenyen második helyezést ért el, amely lebonyolításával és szervezésével elégedett volt, ám a pályák hosszával, nehézségével kapcsolatosan már problémákról számolt be a Fehérvári Híreknek. A Pannon Kupa tájékozódási futóversenyre Veszprémben került sor a Veszprémi TC szervezésben. Az első napi rövidtávú futam a város történelmi belvárosában és a várban zajlott. Itt Takács Csaba második helyezést ért el. A második napon a mezőny kiköltözött Csesznekre.

 

Image
Fotó: ARAK

Ezen a napon későn rajtolt a csákberényi sportoló, akit nagyon megviselt a meleg, és szintén csak másodikként ért a célba. A harmadik nekifutáskor viszont első helyezést ért el, így összesítésben ezüstérmet szerzett. Takács Csabától megtudtuk, hogy a pályák nehézségével, hosszával problémák adódtak. Szabályzat írja ugyanis elő, hogy a többnapos versenyeknél 15 %-kal csökkenteni kell a pályákat.

Ezt a szervezők nem valósították meg. Sőt, azt is előírás tartalmazza, hogy az adott korosztály győztes idejének mennyinek kell lennie. A 47 éves versenyző a harmadik felvonásban a 7,1 km hosszú pályát 62 perc alatt futotta – elsőként! -, de volt, aki a körülmények miatt 80 percet teljesített a meghatározott 55 helyett.

„Technikailag jó szintű verseny volt, viszont a mostani nyári időszakhoz képest túl volt tervezve.” – mondta Takács Csaba.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >