Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Nagyszabású beruházások a pusztavámi iskolában
Nagyszabású beruházások a pusztavámi iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 20.

ImageA pusztavámi általános iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a diákok biztonságára, valamint a tárgyi eszközök megóvására. Éppen ezért a napokban nekiláttak az evakulációs rendszer kiépítésének, valamint a folyosók és az iskola épülete előtti teret figyelő kamerák elhelyezésének. A nagyszabású beruházás részeként végre megvalósulhat az iskolarádió, és küllemében is megújulhat az iskola.

 

Finta János iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy az intézmény negyven számítógéppel rendelkezik, amelyek megvédése igen fontos feladatnak számít. Ezért a napokban kiépítettek egy teljes videó kamerás megfigyelő rendszert. A felvételeket a rendszer nyolc évig archiválja majd. A rendszer kiépítése bruttó 480.000 forintba került.

 

Image
.

Ezen kívül megtörtént az evakulációs rendszer kiépítése is 104.000 Ft-os költséggel. A rendszert rádiófrekvencián működő adóvevő egység és az evakuációt elrendelő szirénák alkotják. Az iskola tavaly nyert a Móri Többcélú Kistérségi Társulással öt darab digitális táblát laptoppal és projektorral. Ezek az eszközök viszont mind a mai napig nem érkeztek meg. Ezért az iskola kénytelen volt megvásárolni 470.000 forintért egy mobil digitális táblát, amelyet a szeptembertől tudnak majd használni a meglévő szoftverekkel együtt.

 

Image
.

Az iskola diákjai régóta szerettek volna iskolarádiót – most ez is megvalósulhat. minden tanteremben elhelyeznek egy olyan hangszórót, amely alkalmas iskolai műsorok közvetítésére. Ez a beruházás bruttó 354.000 forintba került a stúdióval együtt. Ezen kívül a héten befejeződik az iskola lambériájának teljes átfestése, az épület festése, valamint egy tanterem műpadlózása - 800.000 forintból.

Image
.

Az iskolaigazgató tájékoztatása szerint az új beruházások a 2008. évi pénzmaradványból illetve a 2009. évi költségvetésből valósulhatnak meg, a helyi önkormányzat pedig 500.000forintot tervezett be az iskolaudvar balesetmentesítésére.

Image
.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >