Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Óriási csatában maradt alul MÁV Előre Foxconn a Magyar Kupában Nyomtatás E-mail
Írta: MÁV Előre Foxconn kommunikációs csapata   
2023. november 19.
Ötszettben veszített a MÁV Előre Foxconn az Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen a női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján Balatonfüreden. Pallagh Ágnesék így nem jutottak be a torna legjobb nyolc csapata közé.

 

Szinte már előre borítékolható volt, hogy a két csapat újabb végletekig kiélezett mérkőzést játszik egymással, hiszen eddig kétszer találkoztak a szezonban, és mindkét alkalommal ötszettesre nyúlt a csatájuk. Az Extraligában a MÁV Előre, a Magyar Kupa székesfehérvári odavágóján az SZBRA került ki győztesen a döntő játszmában, izgalmakban pedig ezúttal sem volt hiány.

Az összecsapásra a MÁV Előre sérülésektől tizedelve érkezett a liberó pozícióban, ahol kényszerből ismét Tóth Jázminnak kellett helytállnia. Talán ennek is köszönhetően a hazai csapat kezdett jobban, 25-23-ra hozta el az első szettet, melyet a MÁV Előre egy 16-25-ös játszmagyőzelemmel bosszult meg, majd a fehérvári együttes 22-25-ös eredménnyel előnybe került. Az SZBRA azonban fel tudott állni, és egy újabb 25-23-as szettel kiegyenlített. A döntő szettben aztán ismét a füredieknek jött ki jobban a lépés, így összesítésben 6-4-es szettaránnyal jutottak tovább a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a MÁV Előre Foxconn amerikai légiósa, Maia Dvoracek lett, aki végül 35 pontig jutott.

„Nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Az öt szett nagyon sok energiát felemésztett. Limitáltak voltak a lehetőségeink, mert a sérülések és egészségügyi gondok miatt nem mindenki állt rendelkezésre. Ez azonban nem lehet kifogás. Nagy lehetőséget szalasztottunk el a negyedik játszmában a párharc lezárására, utána pedig már nehéz volt visszatérni a helyes útra. Ez a csapat még csak most kezd összeállni, ma pedig az összeszokottság és a tapasztalat hiánya a továbbjutásba került. Brutális lecke ez számunkra, de el kell fogadnunk, és tanulnunk kell belőle. Ami nem öl meg, az megerősít, mi pedig megedzettebben térünk majd vissza a következő mérkőzésekre” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője az összecsapást követően.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >