Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A nyolcaddöntőbe jutásért játszik a MÁV Előre Foxconn a Challenge Kupában Nyomtatás E-mail
Írta: MÁV Előre Foxconn kommunikációs csapata   
2023. november 20.
Nagy feladat vár a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatára. Az idén eddig veretlen fehérvári együttes alig egy hónapja mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben, kedden azonban már a nyolcaddöntőbe jutásért vívhat a CEV Challenge Kupában.

 

Tavaly a magyar Extraligában újoncként ezüstéremig menetelő MÁV Előre Foxconn, október 24-én a férfi röplabda Challenge Kupában lépett ki az európai porondra. A Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban az osztrák VCA Amstetten NÖ elleni, mintegy 1200 lelkes szurkoló előtt lejátszott mérkőzés igazi röplabdaünnepet hozott, ráadásul az ott elért 3-0-ás győzelmet a visszavágón idegenben is egy újabb szettveszteség nélküli siker követte, így a magyar csapat meggyőző teljesítménnyel került a torna legjobb 32 csapata közé.

A trófeáért vívott harcban a MÁV Előre Foxconn következő ellenfele a nyolcaddöntőbe jutásért a Volley Näfels lesz. A svájci bajnokság tavalyi bronzérmese tizenötödször szerepel az európai kupaporondon. Legutóbb a 2022/23-as szezonban a Challenge Kupa első selejtezőkörében a görög PAOK parancsolt megálljt Matjaž Hafner vezetőedző együttesének.

A Näfels keretében hat svájci játékos mellett ausztrál, brazil, cseh, finn, lengyel és macedón légiósok szerepelnek. Ennek ellenére a nemzeti bajnokságban beragadtak a rajtnál, kettőből két vereséggel az utolsó helyen állnak a tabellán. A Challenge Kupában ez lesz idén az első összecsapásuk.

A MÁV Előre Foxconn idei mérlege ezzel szemben makulátlan. Redjo Kociék minden sorozatot figyelembe véve eddig tizenegyből tizenegy mérkőzésen győzedelmeskedtek. Az elmúlt héten a MEVZA férfi Közép-európai ligában három nap leforgása alatt megverték a szlovák listavezető Reiker Komárnót, a tavalyi szlovák bronzérmes Spartak Myjavát és az idén a CEV Kupában is induló horvát MOK Mursa Osijeket. Ezzel vezetik a tabellát a sorozatban.

Sokat kivett ez a három mérkőzés a csapatból, de igyekeztünk úgy rotálni a csapatot, hogy a keddi Challenge Kupára is megfelelő állapotban érkezzenek. A Näfels nem túl magas csapat, de nagyon gyors röplabdát játszanak. Hazai pályán, ha azt csináljuk, amit tudunk, akkor győzhetünk. Szükség is lesz az előny kiharcolására, mert idegenben egy nagyon alacsony belmagasságú teremben kell majd röplabdáznunk, ami szokatlan lesz a játékosainknak” – nyilatkozta Dávid Zoltán.

A MÁV Előre Foxconn – Volley Näfels nemzetközi férfi röplabda mérkőzést november 21-én 19:00 órakor rendezik újra a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban.

A magyarországi kupaeseményre a jegyértékesítés a Jegymester.hu oldalon zajlik.

CEV Challenge Kupa – a nyolcaddöntőbe jutásért

MÁV Előre Foxconn – Volley Näfels

Időpont: 2023. november 21., kedd 19:00

Helyszín: Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok

Jegyvásárlás: Jegymester.hu

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >