Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Magyar vagyok – Petőfi Sándorról nyílik kiállítás az Új Magyar Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 21.
A Petőfi 200 emlékév végéhez közeledve a Szent István Király Múzeum és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Magyar vagyok címmel nyit kiállítást az Új Magyar Képtárban. A tárlat november 22. és 2024. január 26. között keddtől vasárnapig, 10.00 és 18.00 óra között látogatható.

 



A magyar irodalom egyik legmeghatározóbb és legkiemelkedőbb alakja, Petőfi Sándor 200 éve, 1823. január 1-jén született. A költő rövid pályafutása alatt közel ezer verset, köztük a magyar a költészet legismertebb műveit alkotta meg. A kerek évforduló alkalmából Petőfi Sándor emlékévet hirdettek, melynek végéhez közeledve most a Szent István Király Múzeum és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Magyar vagyok címmel nyit kiállítást az Új Magyar Képtárban. A tárlaton számos hazai és határon túli művész mutatja be festményeit, fotóit, grafikáit, valamint szobrait, textíliáit és kerámiáit.

A Magyar vagyok – Petőfi 200 kiállítás ünnepélyes megnyitóját november 21-én, kedden 17 órakor rendezik. A kiállítás fővédnöke a Magyar Országgyűlés elnöke, dr. Kövér László. A megnyitón beszédet mond Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatója, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Tóth Norbert, a kiállítás kurátora, a Nemzetstratégiai Intézet főtanácsosa, valamint Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

A kiállítás november 22. és 2024. január 26. között keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között látogatható.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >